Intel reorganizuje poslovanje u Kini

Najveći svetski proizvođač procesora, kompanija Intel, saopštila je da će zbog aktuelne svetske ekonomske krize reorganizovati svoje poslovanje u Kini, uljučujući i zatvaranje fabrike procesora u Šangaju.

Ranije objavljeni Intelovi planovi o izgradnji fabrike 300-milimetarskih silicijumskih podloga za proizvodnju procesora, u Dalijanu na severoistoku Kine, ostaju neizmenjeni, izjavli su predstavnici kompanije.

Reorganizacija Intelovog poslovanja u Kini se uglavnom odnosi na fabrike za testiranje i sklapanje procesora. U okviru plana reorganizacije, fabrika te vrste u Šangaju će biti zatvorena, tako da će se ubuduće procesori testirati i sklapati u fabrici u gradu Čengdu, na zapadu zemlje. Zaposleni u fabrici Šangaju, njih oko 2000, će biti premešteni u fabrike u Dalijenu i Čengduu, dok će predstavništvo kompanije i istraživačko-razvojni centar ostati u u Šangaju .

Intelov istraživačko-razvojni centar u Pekingu i investiciona kompanija Capital China Fund II nisu obuhvaćeni planom reorgaizacije, a jedini Intelov ogranak u Kini koji će u narednom periodu poboljšati uslove poslovanja je investiciona kompanija Intel China, takođe iz Šangaja. U tu kompaniju će Intel uložiti dodatnih 110 miliona dolara.

|Search:Find More About Intel reorganizuje poslovanje u Kini|

[ad#ad-post1]