WALT DISNEY STUDIOS POTPISAO JE DUGOROČNI DISTRIBUTERSKI UGOVOR SA DREAMWORKS STUDIJOM: STIVEN SPILBERG I STEJSI ŠTAJNER POVERILI SU KOMPANIJI DISNEY DISTRIBUCIJU I MARKETING IGRANIH FILMOVA

Burbank, Kalifornija, 9. februar 2009. – Walt Disney Studios potpisao je juče u Kaliforniji ugovor o dugoročnoj saradnji sa Stivenom Spilbergom, rediteljem i koosnivačem studija DreamWorks i njegovom partnerkom, Stejsi Šnajder, koja i je i izvršni direktor DreamWorks-a. Tako će Walt Disney Studios voditi distribuciju i marketing svih igranih filmova DreamWorks-a koji se nalaze u partnerstvu sa Reliance BIG Entertainment, delom grupe The Reliance Anil Dhirubhai Ambani Group“, najavio je Dik Kuk, predsednik kompanije Walt Disney.

„Disney je mesto rođenja imaginacije i uvek je bio bliži svetskoj publici od bilo koje druge kompanije. Jako sam zadovoljan što će lideri u filmskoj industriji kao što su Bob Ajger i Dik Kuk postati naši partneri u distribuciji. Ovo je važan korak napred za nas kao i za Reliance“, izjavio je Stiven Spilberg nakon potpisivanja ugovora.

U Disney-u su podjednako zadovoljni postignutim dogovorom. „Neverovatno smo srećni što udružujemo snage sa Stivenom Spilbergom, čija je umetnička vizija i posvećenost kvalitetnim filmovima sada već legendarna. DreamWorks predvođen Spilbergom i Stejsi Šnajder ima sjajan kreativni i komercijalni uspeh koji je sada udružen sa Disney-em“, rekao je Bob Ајger, čelnik Disney studija.
Reliance BIG Entertainment Ltd. koji vode Spilberg i Štajner uspešno posluje u oblasti filmske, industrije zabave i televizije, a njihov filmski brend BIG pictures razvio je u Holivudu impozantnu mrežu koju čine producentske kuće holivudskih zvezda. U sklopu BIG Pictursa rade „Saturn Productions“ Nikolasa Kejdža, „JC 23 Entertainment“ Džima Kerija, „Smokehouse Productions“ Džordža Klunija, „Playstone Productions“ Toma Henksa, „Plan B Entertainment“, Breda Pita, „Red Om Films“ Džulije Roberts kao i „Jay Roach’s Everyman Pictures“ Breta Ratnera.

|Search:Find More About WALT DISNEY STUDIOS POTPISAO JE DUGOROČNI DISTRIBUTERSKI UGOVOR SA DREAMWORKS STUDIJOM: STIVEN SPILBERG I STEJSI ŠTAJNER POVERILI SU KOMPANIJI DISNEY DISTRIBUCIJU I MARKETING IGRANIH FILMOVA|

[ad#ad-post1]

tnews