Intel investira sedam milijardi dolara

Kompanija Intel je saopštila da će u naredne dve godine potrošiti sedam milijardi dolara na osavremenjivanje svoja tri proizvodna pogona u SADi.

Pol Otelini, predsednik i glavni izvršni rukovodilac Intela izjavio je početkom ove nedelje da će fabrike u Arizoni, Novom Meksiku i Oregonu biti prilagođene novoj 32-nanometarskoj proizvodnoj tehnologiji. Te tri fabrike zapošljavaju oko 7000 radnika i više hiljada spoljnih saradnika.

Otelini je pohvalio i paket finansijske pomoći, težak 800 milijardi dolara koji je predložio američki predsednik Barak Obama, a američki Senat odobrio.

Intelove osavremenjene fabrike proizvodiće procesore poznate pod radnim imenom Westmere, koji su namenjeni stonim i prenosivim računarima. Procesori Westmere kombinuju procesorsku mikroarhitekturu sa grafičkim podsistemom integrisanim u procesor.

Otelini je na pitanje da li će Intel pozajmiti novac da bi ostvario svoje planove, izjavio da će kompanija za finansiranje projekata iskoristiti deo rezervi, koje trenutno iznose 15 milijardi dolara. Po njegovim rečima, najavljeni projekat osavremenjivanja fabrika treba da bude primer kako kompanije treba da se ponašaju tokom recesije.

|Search:Find More About Intel investira sedam milijardi dolara|

[ad#ad-post1]