TELENOROVA PODRŠKA DECENTRALIZACIJI KULTURNOG ŽIVOTA U SRBIJI

12. februar 2009 – Vršac je od 12. do 25. februara domaćin Telenorove kolekcije savremene srpske umetnosti, nakon izložbi u Beogradu i Novom Sadu. Izložbu dela iz ove kolekcije, koja predstavlja referentan pregled novije srpske umetnosti, sa više od 160 radova 55 domaćih stvaralaca, otvorio je Stevica Nazarčić, predsednik Skupštine opštine Vršac.

Kolekcija predstavlja prvo sistematsko ulaganje jedne kompanije u savremenu srpsku umetnost. „Veoma se ponosimo našom kolekcijom. Podržavajući domaće umetnike iz cele Srbije trudimo se da ohrabrimo stvaraoce da nastave da rade i usavršavaju se u našoj zemlji“, kaže Goran Vasić, izvršni direktor korporativnih poslova Telenora u Srbiji.

Prikazivanjem kolekcije van Beograda Telenor želi da doprinese decentralizaciji kulturnog života u Srbiji. Posle Vršca kolekciju će moći da vide i građani Niša, Čačka i Zaječara. Premijernu izložbu u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ u Beogradu videlo je 15 000 građana.

Telenorova kolekcija savremene srpske umetnosti, koju čine slike, skulpture, prostorne instalacije i fotografije poznatih ali i mladih neafirmisanih umetnika, formirana je u saradnji Telenor fondacije i Nezavisne umetničke asocijacije Remont. Iz prostorija u upravnoj zgradi Telenora na Novom Beogradu, u kojima se inače nalazi, kolekcija je za potrebe izložbe najpre preneta u Paviljon „Cvijeta Zuzorić“ u Beogradu, zatim u Muzej savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, a sada i u Kulturni centar Vršac.

Posetiocima izložbe, korisnici Telenor mreže, omogućeno je da preko blututa preuzmu podatke o Kolekciji. Slanjem SMS poruke sa tekstom DELO (i broj rada iz legende) na broj 6363 korisnici će dobiti sve detalje o umetnicima i delima. Kolekcija će biti dostupna i na Telenorovom WAP portalu (wap.telenor.rs/kolekcija), a kao virtuelna galerija i na sajtu kompanije (www.telenor.rs/kolekcija).

|Search:Find More About TELENOROVA PODRŠKA DECENTRALIZACIJI KULTURNOG ŽIVOTA U SRBIJI|

[ad#ad-post1]

tnews