Samsung predstavlja “Blue Earth”

Seul, Koreja, 17. februar, 2009. godine – Samsung Electronics Co. Ltd. predstavio je inovativni full-touch screen telefon “Blue Earth” koji za napajanje koristi solarnu energiju. Pod sloganom: “San Plave Planete: Eko-život sa Samsung mobile-om”, Samsung još jednom potvrđuje svoju posvećenost zaštiti životne sredine dizajniranjem ekološki prihvatljive linije proizvoda. Ovaj model će premijerno biti predstavljen na Svetskom kongresu mobilne telefonije 2009 (Mobile World Congress).

Dizajniran tako da simbolizuje zaobljeni sjajni oblutak, Blue Earth je prvi full-touch screen telefon sa solarnim napajanjem, i, zahvaljujući solarnom panelu na poleđini telefona, korisnici mogu dobiti dovoljno električne energije da koriste telefon bilo kada i bilo gde.

Blue Earth je napravljen od reciklirane plastike, tzv. PCM, koja se dobija recikliranjem flaša za vodu, čime se pomaže smanjenje količine goriva i emisije ugljenikovih jedinjenja za proces proizvodnje. Uređaj, uključujući i punjač, ne sadrži štetne supstance kao što su bromirani protivpožarni retandanti, berilijum i ftalat.

Najnoviji u seriji ekološki prihvatljivih proizvoda, Blue Earth dolazi sa jedinstvenim korisničkim interfejsom osmišljenim tako da privlače pažnju na očuvanje našeg životnog okruženja. Stepen osvetljenosti, trajanja osvetljenja displeja i podešavanje Bluetooth-a kako bi se uštedela energija postižu se jednostavnim pritiskom na “Eco mode”. Kroz “eco walk” funkciju, korisnik može videti broj koraka koje je napravio i izračunatu količinu CO2 koja bi bila ispuštena da je kroisnik koristio motorizovan prevoz.

Pakovanje Blue Earth telefona je dizajnirano da bude malo i lagano, napravljeno od recikliranog papira, i dolazi sa energetski efikasnim punjačem sa 5 zvezdica koji koristi manje od 0.03W u stanju mirovanja.

“Samsungov San Plave Planete” demonstrira našu skromnu ali stalnu posvećenost budućnosti našeg okruženja” rekao je Mr. JK Shin, izvršni potpredsednik i čelnik Mobile Communication divizije Samsung Electronics-a. “Mi smo posvećeni postizanju najvišeg eko-statusa kroz obezbeđivanje najboljih eko-proizvoda i promovisanjem eko-aktivnosti”.

|Search:Find More About Samsung predstavlja “Blue Earth”|

[ad#ad-post1]