Adobe na Mobile World Congressu najavio ulazak Palm-a u Open Screen project i podršku za PDF i eKnjige na mobilnim uređajima

Očekuje se da će Flash Player za tzv. pametne telefone proizvođačima da bude dostupan početkom 2010.

Barcelona — 18. februara 2009 — Firma Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) ovih je dana tokom GSMA Mobile World Congress-a koji se održava u Barecloni, objavila da se firma Palm pridružuje Open Screen Project-u kao i da će uskoro da bude lansiran novi softver za e-knjige i PDF na mobilnim uređajima.

Firma Palm pridružiće se Open Screen Project-u – opsežnoj industrijskoj inicijativi, posvećenoj omogućavanju samostalnih aplikacija i potpunog internetskog pretraživanja na televizorima, stonim računarima i mobilnim uređajima, koristeći prednosti i mogućnosti Adobe Flash Platforme. Rad Open Screen Project-a će da omogući primenu Adobe Flash Playera za tzv. pametne telefone na novoj Palm webOS platformi. Jedinstvene mogućnosti Palm webOS, usmerenog na Internet u kombinaciji s Flash Playerom, omogućiće korisnicima webOS uređaja da koriste veliki broj internetskih sadržaja koji se zasnivaju na Flash tehnologiji za bogatije, celovitije internetsko iskustvo.

Predvođen firmom Adobe, Open Screen Project uključuje vodeće industrijske firme koje zajedno deluju s ciljem da obezbede konzistentnost runtime okruženja i iskustva korisnika na mobilnim uređajima, stonim računarima i drugim potrošnim elektroničkim uređajima. Inicijativa se bavi izazovima internetskog pretraživanja na širokom rasponu uređaja i uklanjanjem prepreka za objavljivanje sadržaja i aplikacija na zaslonima bez poteškoća. Više informacija možete da pronađete na strani www.openscreenproject.org.

Palm webOS platforma, razvijena isključivo za mobilne uređaje, uvodi Palm Synergy, koja donosi više informacija s različitih mesta u jednom jednostavnom, integrisanom prikazu. WebOS takođe omogućava rad u više aplikacija odjednom i momentalni prelaz iz jedne u drugu, tako da jednostavno može da se prelazi iz aktivnosti u aktivnost, a da se pri tom ne dođe do gubitka mesta. Dizajnirana je da bude usklađena s potrebama svakog individualnog korisnika pa zato korisnik ima osećaj da je uvek korak ispred.

|Search:Find More About Adobe na Mobile World Congressu najavio ulazak Palm-a u Open Screen project i podršku za PDF i eKnjige na mobilnim uređajima|

[ad#ad-post1]

tnews