Cisco predvodi transformaciju mobilnog iskustva 4G=IP= Cisco

BEOGRAD, 19. februar 2009. godine – Na GSMA 2009 Mobile World Congressu koji se održava od 16. do 19. februara u Barseloni, Cisco je pokazao kako servisni provajderi širom sveta prihvataju strategiju transformacije 4G mobilnog Interneta sa Cisco Internet Protocol Next-Generation Network (IP NGN) – rešenjima mobilne transformacije osmišljenim da kreiraju neodoljive i profitabilne usluge i aplikacije za korisnike i krajnje potrošače. Podstaknuta dramatičnim rastom tražnje za mobilnim širokopojasnim Internetom i videom, mobilnost je najbrže rastući IP segment za servisne provajdere širom sveta u smislu sveukupnog saobraćaja. Servisni provajderi u mobilnosti vide nove načine za ostvarivanje prihoda, uz skraćeno vreme za plasman na tržište, a kroz isporuku širokog spektra novih i različitih usluga, od kojih mnoge uključuju video.

Predviđanja Cisco prognoze vizuelnog umrežavanja, kao što je očekivanje porasta IP saobraćaja 66 puta od 2008. do 2013., odražavaju razvoj transformacije u smeru četvrte generacije – 4G, mobilnog Interneta koji će omogućiti korisnicima da dožive istinski “pametnu kuću” kroz veliki broj video i bogatih medijskih aplikacija i širokopojasnih usluga.

Cisco je najavio portfolio za krajnje potrošače koji uključuje napredne mobilne Internet tehnologije spremne za 4G, koje su takođe sposobne za 3G, u četiri ključne oblasti koje utiču na transformaciju IP NGN mobilnih operatera- efikasna povezanost, inteligentna kontrola, rast pokrivenosti i aplikacije za klijenta.

– Efikasna povezanost sa Cisco 7600 i ASR 9000 serijama rutera- dostupnost novih tehnologija koje imaju radio pristup mreži (Radio Access Network-RAN) poput HSPA+, WiMAX i Long Term Evolution (LTE) sa mnogo više kapaciteta ima potencijal da kreira usko grlo u RAN sporednim mrežama. Ključna tehnologija koja rešava ovaj problem je mobilni transport preko Pseudo-wire (MToP).

– Inteligentna kontrola za 3G, LTE, WiMAX i Femto sa Cisco 7600 serijom rutera-
Cisco proširuje svoj portfolio mobilnih ulaza objavljujući podršku za LTE ulaz na Cisco 7600 seriju rutera. Ovo proširenje nudi jedinu 4G-kompatibilnu linijsku karticu/ platformu u industriji.

Takođe je predstavljena Cisco Wireless Security Gateway kao deo ponude koja podržava potrebe bezbednosti u različitim kućnim licenciranim i nelicenciranim tehnologijama širokopojasnog Interneta, kao što su UMA i Femto, koje omogućavaju servis provajderima da izmere svoje ponude servisa.

– Rast pokrivenosti sa WiMAX rešenjima- Cisco WiMAX tehnologije omogućavaju 4G širokopojasne i video usluge

– Aplikacije za klijenta koje unapređuju komunikaciju i kolaboraciju-
Cisco je nedavno objavio novu aplikaciju Cisco WebEx Meeting Center iPhone, inovativnog kupca koji je osvojio “Best of Show” nagradu na MacWorld- u.

Takođe, kompanija Cisco je najavila dalje širenje svoje ponude portfolija za kolaboraciju za vodeće 3G telefone. Korisnici će biti u mogućnosti da koriste Cisco WebEx Meeting Center web i audio konferencije na telefonima, uključujući BlackBerry Bold, BlackBerry Curve 8900, i BlackBerry Storm from RIM, Nokia E71, Nokia E75, Nokia N97, o ostale Nokia E serije and N serije, i Samsung Blackjack II. Imaće mogućnost da učestvuju u audio i web conferencing preko 3G ili bežičnog Interneta, prisustvuju zakazanim sastancima i gledaju prezentacije, aplikacije i desktop sa komentarima uživo. Kao dodatak, Cisco je objavio mogućnost za host- ove Cisco WebEx aplikacije za sastanke, uključujući Centar za sastanke, Trening centar i Centar za događaje kako bi pozvao učesnike da prisustvuju sastancima odgovarajući na sms poziv.

“Mobilnost brzo postaje deo svakog mrežnog iskustva, dopuštajući korisnicima da pristupe servisu koji su odabrali bez brige o lokaciji ili vrsti uređaja koji koriste”, rekao je Suraj Shetty, potpredsednik marketinga servisnih provajdera u kompaniji Cisco.

|Search:Find More About Cisco predvodi transformaciju mobilnog iskustva 4G=IP= Cisco|

[ad#ad-post1]