Vertu otvorio prodavnicu u Japanu

Vertu, luksuzna marka mobilnih telefona koju je kreirala Nokia, otvorio je svoju prvu prodavnicu u Japanu da bi svoje ručno izrađene mobilne telefone prodavao ovdašnjim bogatašima, uprkos recesiji koja je zahvatila i ovu zemlju.

Prodavnica koja se nalazi u luksuznoj četvrti Ginza u Tokiju, otvorena je krajem prošle nedelje i u njoj se prodaju telefoni čije cene dostižu i šest miliona jena (64.400 dolara). Vertu je pored toga u Japanu postao i virtuelni operator mobilne telefonije koji koristi mrežu japanske telekomunikacione kompanije NTT DoCoMo, tako da svojim korisnicima može da ponudi i posebno prilagođenu uslugu. Doduše, ta usluga takođe nije jeftina – mesečna pretplata košta 563 dolara, što je 15 puta skuplje od osnovne tarife koju nudi NTT DoCoMo.

Vertu se nada da cene neće odvratiti njegovu ciljnu publiku – bogataše – jer će ih privući svojim modelima telefona ručno sklopljenim u Velikoj Britaniji i svojim virtuelnim recepcionerom, mrežnom uslugom koja korisnicima nudi savete vezane za putovanja, zabavu, restorane i zanimljiva događanja.

Vertu je u Japan stigao svega nekoliko meseci pošto se Nokia povukla sa tog tržišta. Najveći proizvođač mobilnih telefona na svetu zaključio je da je japansko tržište sa svojim brzim proizvodnim ciklusima, čestim promenama trendova i zahtevnim operatorima, preveliki izazov.

|Search:Find More About Vertu otvorio prodavnicu u Japanu|

[ad#ad-post1]