Produktivnost na prvom mestu: novi mobilni telefoni Nokia E serije su optimizovani za efikasan rad

Barselona, Španija – Nokia je predstavila dva nova modela mobilnih telefona u okviru svoje E serije, Nokia E75 i Nokia E55, a to će biti i prvi telefoni koji se isporučuju sa novim poslovnim e-mail programom. Oba telefona se isporučuju sa Nokia Messaging sistemom koji, kada se pridoda klijentskim nalozima elektronske pošte u kompanijama, omogućava ljudima najefikasnije rešenje za pristup kompletnoj ličnoj i poslovnoj elektronskoj pošti uvek i na svakom mestu.

U današnje vreme, troškovi i koristi koje neka tehnologija donosi se stalno preispituju, a elektronska pošta je suštinski pokretač efikasnosti i produktivnosti. „Kada kažemo efikasnost mislimo postizanje boljih rezulatata uz manje rada kroz fokusiranje na ono što je suštinski važno“, rekao je Kai Oistamo, izvršni podpredsednik Nokia kompanije. “Sa direktnim pristupom Microsoft Exchange i IBM Lotus Notes aplikacijama, firme mogu uštedeti i do trećine operativnih troškova jer više ne postoji potreba za posredničkim ili dodatnim serverima.”

Sa najnovijim mobilnim telefonima Nokia E serije, ljudi više neće morati da uključuju svoje kompjutere kako bi mogli da koriste sve pogodnosti e-maila. Unapređeni e-mail korisnički interfejs uključuje datoteku i HTML podršku za e-mail, mogućnost proširenja prikaza i sortiranje po datumu, pošiljaocu ili veličini, a do većine najkorišćenijih e-mail funkcija se dolazi samo jednim pritiskom na dugme. Kao nadogradnju na elektronsku poštu, oba telefona nude poboljšane mogućnosti kalendara i organizacije kontakata, obaveza i zaduženja. “Nokia E75 je prilično inspirisan Nokia 9300 uređajem, koji je naš prvi mini komunikator”, dodao je Oistamo. “Vlasnici Nokia 9300 mobilnog telefona voleli su funkcionalnost slanja poruka koju je omogućavala potpuna tastatura, ali su često koristili i klasičnu tastaturu telefona. Kod Nokia E75 telefona smo zadržali ove suštinske elementa, značajno unapredili sve karakteristike i napravili ga malim koliko je to bilo moguće.”

”Kada smo lansirali Nokia E71 prošle godine, zaista smo postavili novi standard za to koliko mali može biti mobilni telefon sa potpunom QWERTY tastaturom”, nastavio je Oistamo. “Nastavili smo razvoj u ovom pravcu i uspeli smo da predstavimo najmanji telefon na svetu optimizovan za slanje poruka, Nokia E55.” Sa svim kvalitetima koje donosi mala QWERTY tastatura, kao i pristupom najkorišćenijim programima samo jednim pritiskom tastera, čitanje, organizovanje i pisanje elektronske pošte postaje brzo i efikasno. Još jedna izvanredna karakteristika jeste produženo trajanje baterije, što omogućava rad Nokia E55 mobilnog telefona do 28 dana u standby režimu.

”Uz telefon Nokia E55 učinili smo slanje poruka efikasnim i praktičnim koliko je to moguće”, nastavio je Oistamo. “Prilikom testiranja u praktičnom korišćenju kompaktna QWERTY tastatura Nokia E55 telefona se pokazala kao jednostavna za učenje i brža za upotrebu od standardnih telefonskih tastatura.”

Kao dodatak na Nokia servis za slanje poruka, oba telefona imaju potpuno integrisane aplikaciju Nokia Mape i asistirani GPS sa tromesećnom licencom za vođenu navigaciju, a pružaju i odlično igračko iskustvo sa instaliranom N-Gage aplikacijom. Nokia E75 ima instaliran i Ovi Files što omogućava da se važni dokumenti koji se nalaze na ličnim kompjuterima daljinski organizuju i prikazuju drugima, čak i kada je kompjuter isključen.

Ovi novi telefoni stižu kao rezultat najuspešnije godine za E seriju do sada, sa isporučenih preko 10 miliona jedinica u toku 2008. godine. “Imajuću u vidu da kompanije konsoliduju troškove i sredstva, kao i broj modela Nokia mobilnih telefona koji su optimizovani za e-mail i naš model model direktnog pristupa, Nokia očekuje da se ovakav trend nastavi i u ovoj godini”, zaključio je Oistamo.

Očekuje se da se Nokia E75 mobilni telefon pojavi na tržištu u martu sa predviđenom maloprodajnom cenom od 375 evra bez uključenog poreza i drugih taksi. Nokia E55 se očekuje u drugom kvartalu ove godine, a predviđena cena bi trebalo da bude 265 evra bez uključenog poreza i drugih taksi.

|Search:Find More About Produktivnost na prvom mestu: novi mobilni telefoni Nokia E serije su optimizovani za efikasan rad|

[ad#ad-post1]

tnews