Registrovana treća varijanta virusa Conficker

Antivurusna kompanija Symantec saopštila je da su njeni stručnjaci registrovali treću varijantu virusa Conficker (poznatog i kao Downadup): Nova verzija virusa uspešnije od prethodnih varijanti onesposobljava antivirusni softver koji je instaliran na napadnutrom računaru.

Symantecovi stručnjaci su označili novu verziju virusa oznakom Downadup.C. Radi se o modularnoj komponenti koja se instalira na računarima već zaraženim nekom od prethodne dve verzije virusa. Treća verzija ne pokušava da se umnožava, već se ponaša više kao trojanac, navodi se u Symantecovom saopštenju.

Predstavnici Symanteca su izjavili da je nova verzija Confickera podvrgnuta detaljnim ispitivanjima, kako bi se ustanovilo da li poseduje još neke destruktivne mogućnosti.

Ranije verzije Confickera nisu pokušavale da deinstaliraju antivirusni softver na napadnutom računaru. Symantecovi stručnjaci smatraju da su autori virusa ovoj verziji namenili zaštitnu ulogu, tj. ulogu modula koji štiti glavnu varijantu virusa kada korisnik uz pomoć antivirusnog softvera pokuša da izbriše virus sa svog računara.

|Search:Find More About Registrovana treća varijanta virusa Conficker|

[ad#ad-post1]