Prenosivi računari X-Slim dobijaju moćnije procesore

Prenosivi računar X320, koga je kompanija MSI relativno skoro predstavila, dobio je svog moćnijeg naslednika oličenog u modelu X340 koji je predstavljen na nedavno održanom sajmu informacionih tehnologija CEBIT.

Novi model se izgledom malo razlikuje od prethodnika, međutim njegove performanse su unapređene ugradnjom znatno bržeg procesora.

Prenosivi računar X340 Pro je zasnovan na Intelovom procesoru niske potrošnje Core 2 Solo koji radi na frekvenciji od 1,4 GHz, što ga čini mnogo pogodnijim za prikazivanje multimedijalnog sadržaja od prethodnih modela. Pored verzije Pro, dostupna je i standardna varijanta računara X340 sa procesorom koji radi na 1,3 GHz. Oba modela imaju 13-inčne ekrane širokog formata, maksimalne rezolucije 1366 x 768 piksela, što odgovara WXGA standardu.

Za razliku od konkurentskih modela, računari X340 imaju veliki broj priključaka kao što je HDMI i ostali namenjeni monitorima, LAN konektor i adapter za bežičnu mrežu koji ispunjava standard 802.11b/g/n, Bluetooth i Wimax modul.

Na prvi pogled, MSI-ijev računar sliči Appleovom modelu MacBook Air, tankom prenosivom računaru predstavljenom pre više od godinu dana. Kompanija MSI nikada nije poricala sličnost između ta dva računara, ali se njihove dimenzije ipak razlikuju.

Debljina MacBook Aira se kreće između 0,4 i 1,94 cm, što je ipak manje od MSI-jevog modela X340 Pro čija debljina varira između 0,6 i 1,98 cm. Iako veće debljine, X340 je za 60 grama lakši (1,3 kg) od Appleovog pulena.

Ovim modelom kompanija MSI želi da sebi stvori ime, kada su u pitanju prenosivi računari i izađe iz senke konkurenata kao što su Asus i Acer, za koje je do skora po narudžbini i proizvodila prenosive računare.

Maloprodajna cena modela X340 kretaće se između 700 i 1000 dolara, u zavisnosti od ugrađenih komponenti i mogućnosti.

|Search:Find More About Prenosivi računari X-Slim dobijaju moćnije procesore|

[ad#ad-post1]