Walkman sa OLED ekranom osetljivim na dodir

Kompanija Sony je upravo objavila pojedine specifikacije svog Walkmana iz serije X, koji je premijerno prikazan na januarskom sajmu potrošačke elektronike Consumer Elektronics Show (CES) u Las Vegasu.

Uređaj ima ekran dijagonale 7,5 cm koji je osetljiv na dodir i izrađen od organskih svetlećih dioda (organic light emitting diode, OLED), što znači da će prikazivati oštre i svetle slike. Pošto je ekran uređaja osetljiv na dodir, većina dugmića je izbačena, izuzev onih za start, pauzu i glasnoću. Ovo istovremeno znači da ekran zauzima većinu prednjeg panela ovog uređaja visokog neznatno manje od 10 cm, širokog 5 cm i debelog svega 1 cm. Ekran ima rezoluciju od 432 x 240 piksela, što odgovara rezoluciji QVGA širokog ekrana.

Novi Walkman će reprodukovati zvučne datoteke snimljene u formatima MP3, Windows Media WMA, AAC i Linear PCM, ali ne i AAC pesme sa DRM zaštitom kupljene u mrežnoj muzičkoj prodavnici iTunes. Što se tiče videa podržava MPEG4 AVC/H.264 i Windows Media WMV9.

Postoji i podkast plejer, a može da se gleda i YouTube video – i jedno i drugo se učitavaju pomoću računara.

Uređaj će se prodavati u dve konfiguracije, sa 16 GB i 32 GB memorije, po ceni od 295 i 390 dolara, redom. Isporuka će početi kroz mesec ili dva.

|Search:Find More About Walkman sa OLED ekranom osetljivim na dodir|

[ad#ad-post1]