Podržite talentovane mlade ljude u Srbiji glasanjem za ovogodišnje pobednike projekta Klub 27

Beograd, mart 2009 – U okviru projekta “Klub 27”, koji su pokrenule Visa i Erste Banka, građani Srbije će biti u prilici da javnim glasanjem do 1. aprila odaberu najperspektivnije mlade talente za 2009. godinu. Klub 27 pokrenule su zajedničkim snagama kompanije Visa i Erste banka 2007. godine sa ciljem da se identifikiju, promovišu i nagrade talentovani i kreativni mladi ljudi u Srbiji. Projekat se, ove godine uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, realizuje po drugi put.

Kriterijume postavljane konkursom ispunilo je više od 300 mladih između 16 i 27 godina i svi oni zaslužuju priznanje za svoj rad. Prvu selekciju prijavljenih kandidata izvršio je stručni žiri koji je odabrao je po pet finalista u tri kategorije: prirodne i društvene nauke, umetnost, dok treću kategoriju čine prijave iz oblasti humanitarnih nauka i dobrotvornog rada. Informacije o kandidatima koji su uvršćeni u uži izbor, od kojih će javnim glasanjem biti odabrani pobednici konkursa, dostupne su na web adresi www.superste.net. Takođe, moguće je glasati i na www.b92.net i www.mos.sr.gov.yu , kao i putem SMS-a, u saradnji sa City magazinom.

Imena pobednika biće objavljena do 15. aprila, dok će pobednici svake od tri kategorije biti javno promovisani i nagrađeni sa po 2000 evra u dinarskoj protivvrednosti na Visa omladinskoj kartici Erste banke.

Stručni žiri koji je obavio početnu selekciju čine:

1. Snežana Klašnja, predstavnik Ministarstva omladine i sporta
2. Jelica Protić, prodekan Elektrotehničkog fakulteta, Univerzitet u Beogradu
3. Ljubiša Rajić, šef Katedre za skandinavistiku na Filološkom fakultetu
3. Branka Anđelković, direktor Muzeja savremene umetnosti, Beograd
4. Saša Mirković, predsednik Upravnog odbora B92
5. Uroš Đurić, multidisciplinarni umetnik i portparol projekta
6. Andrea Brbaklić, direktorka Službe komunikacija Erste Banke
7. Vladimir Đorđević, predstavnik kompanije Vise za Srbiju

|Search:Find More About Podržite talentovane mlade ljude u Srbiji glasanjem za ovogodišnje pobednike projekta Klub 27|

[ad#ad-post1]