Redstoun i Gejts najveći gubitaši u klubu tehnomilijardera

Jadni, ubogi Samner Redstoun. Ovaj 85-godišnji vlasnik kompanija CBS, Viacom, MTV, BET, Paramount i Dreamworks spao je na poslednju milijardu dolara, a pre samo godinu dana imao ih je čak sedam.

Redstoun je jedan od najvećih gubitnika iz tehnološke sfere sa liste najbogatijih koju objavljuje časopis Forbs. Njenih četrdeset članova sada imaju ukupno 203 milijarde dolara, što je za oko 30% manje u odnosu na prošlu godinu kad su ukupno posedovali 284,9 milijardi.

Microsoftov mogul Bil Gejts ponovo je najbogatiji čovek na svetu (prošle godine pretekao ga je Voren Bafet). Mada je u odnosu na 2008. izgubio 18 milijardi, još uvek mu je ostalo dovoljno za prvo mesto – 40 milijardi.

Oracleov čelnik Lari Elison prošao je iznenađujuće dobro, izgubivši manje od tri milijarde dolara od svog bogatstva procenjenog u 2008 – sada ima 22,5 milijardi. Na prošlogodišnjoj listi bio je četrnaesti, a sada je na četvrtom mestu. Googleovi osnivači Lari Pejdž i Sergej Brin izgubili su novac, ali su se popeli na lestvici jer nisu izgubili koliko i drugi.

Najzanimljiviji podatak je verovatno to što je Forbs ove godine pronašao svega 793 milijardera, za razliku od prošlogodišnjih 1125. Sa njegove liste isparilo je preko tri hiljade milijardi dolara.

|Search:Find More About Redstoun i Gejts najveći gubitaši u klubu tehnomilijardera|

[ad#ad-post1]