Rezultati istraživanja kompanija Altadata i IBM

Globalno istraživanje sprovedeno među rukovodiocima informacionih i informatičkih sektora u maloprodaji, pokazuje da će 50 posto prodavnica na malo održati IT budžete na istom nivou, dok 26 posto očekuje povećanje ulaganja u IT u 2010. godini.

Kompanija Aldata Solution, jedna od vodećih u izradi softverskih rešenja za prodaju na malo i veliko, objavila je rezultate prve godišnje globalne ankete sprovedene među rukovodiocima informacionih sektora u maloprodaji, koje je urađeno zajedno sa kompanijom IBM.

Ispitivanje je otkrilo da, uprkos teškim ekonomskim uslovima, više od polovine ispitanika (51%), očekuje da svoje IT budžete zadrži na istom nivou i u sledećoj godini, dok 26 veruje da će se njihov IT budžet povećati u skladu sa već pokrenutim projektima. Ispitivanje informatičkih rukovodilaca (CIO i direktori za IT) kompanija koje se bave maloprodajom u Evropi i SAD, sprovela je kompanija Martec International u četvrtom tromesečju prošle godine.

Istraživanje kompanija Aldata i IBM otkriva da većina maloprodavaca namerava da iskoristi investicije u IT za postizanje većeg povraćaja od resursa koje već poseduju, poput zaliha i prostora. Investiranje u IT se planira kod sistema koji doprinose unapređenju upravljanja zalihama i dostupnosti, povećanju prodaje kroz nove kanale i povećanju efikasnosti promocije. Istraživanje je takođe pokazalo da je mnogo manja verovatnoća da će prodavci na malo investirati u oblasti koje daju kratkoročni povraćaj investicije (ROI).

Istraživanje je pokazalo da 87 posto prodavaca na malo, ili ima, ili planira uvođenje aplikacija za automatsku popunu u naredne tri godine. Rezultati su posebno značajni u regionu Evrope, Bliskog Istoka i Afrike gde je skoro polovina ispitanih ili u procesu implementirana nadogradnje sistema ili u planiranju novih sistema. Trideset procenata prodavaca na malo smatra automatsku popunu najvažnijim načinom optimizacije popune i primene upravljanja zalihama.

Za potrebe ovog globalnog istraživanja u maloprodaji, u periodu od septembra 2008. do januara 2009. godine, anketirani su vodeći IT menadžeri iz Severne Amerike i Evrope, Bliskog Istoka i Afrike. Ukupna prodaja kompanija koje su obuhvaćene anketom iznosi 265 milijardi dolara i predstavlja 5 procenata maloprodajnog tržišta Severne Amerike i EMEA regiona. Ukupan broj prodavnica svih anketiranih kompanija prelazi 40.000.

Detaljne rezultate istraživanja možete da pogledate ovde http://www.globalretailciosurvey.com/

|Search:Find More About Rezultati istraživanja kompanija Altadata i IBM|

[ad#ad-post1]