TELENOROVA KOLEKCIJA SAVREMENE SRPSKE UMETNOSTI U ČAČKU

20. mart 2009 – Čačak je od sinoć novi domaćin Telenorove kolekcije savremene srpske umetnosti koja će u galeriji „Nadežda Petrović“ biti izložena do 6. aprila. Izložbu dela iz ove kolekcije, koja predstavlja referentan pregled novije srpske umetnosti, sa više od 160 radova 55 domaćih stvaralaca, otvorio je Velimir Stanojević, gradonačelnik Čačka.

Telenorova kolekcija savremene srpske umetnosti, koju čine slike, skulpture, prostorne instalacije i fotografije poznatih ali i mladih neafirmisanih umetnika, formirana je u saradnji Telenor fondacije i Nezavisne umetničke asocijacije Remont.

„Trudimo se da pružimo podršku domaćim umetnicima i ohrabrimo stvaraoce da nastave da rade i usavršavaju se u našoj zemlji. Kolekcija putuje kroz Srbiju, kako bi umetnost svima bila dostupna“, kaže Sandra Štajner, izvršni direktor korporativnih komunikacija Telenora u Srbiji.

Iz prostorija u upravnoj zgradi Telenora na Novom Beogradu, u kojima se inače nalazi, kolekcija je za potrebe izložbe najpre preneta u Paviljon „Cvijeta Zuzorić“ u Beogradu, gde je videlo više od 15 000 građana, zatim u Muzej savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, Kulturni centar Vršac, a sada i u galeriju „Nadedžda Petrović“ u Čačku.

Kompanija Telenor prikazivanjem kolekcije van Beograda želi da doprinese decentralizaciji kulturnog života u Srbiji. Posle Čačka kolekciju će moći da vide i građani Niša i Zaječara.

Posetiocima izložbe, korisnici Telenor mreže, omogućeno je da preko blututa preuzmu podatke o Kolekciji. Slanjem SMS poruke sa tekstom DELO (i broj rada iz legende) na broj 6363 korisnici će dobiti sve detalje o umetnicima i delima. Kolekcija će biti dostupna i na Telenorovom WAP portalu (wap.telenor.rs/kolekcija), a kao virtuelna galerija i na sajtu kompanije (www.telenor.rs/kolekcija).

|Search:Find More About TELENOROVA KOLEKCIJA SAVREMENE SRPSKE UMETNOSTI U ČAČKU|

[ad#ad-post1]