SAMSUNG PREDSTAVLJA STRATEGIJU ZA EVROPSKO TRŽIŠTE, NOVI PROIZVODI I USMERENJA

Beč, Austrija, 24. mart, 2009. godine – Nova era za Samsung Electronics Co. Ltd počinje danas u Evropi, uvođenjem nove generacije LED televizora i notebook računara, i nove marketinške strategije kako bi se ojačao odnos sa potrošačima i partnerima, uz posebnu pažnju na interkorporativne (B2B) prilike kada je reč o preduzetništvu.

Razvojnu strategiju i portfolio proizvoda kompanije predstaviće Samsungov novi generalni direktor za Evropu, Sang Heung Shin, čija je vizija tržišta elektronike bila uvodna reč na konferenciji za štampu povodom otvaranja Samsungovog prvog Evropskog Foruma koji će biti održan u periodu od 24. do 26. marta u Austria centru.

„Cilj nam je da razvijemo poslovanje u Evropi kroz jačanje odnosa sa ključnim klijentima i kanalima i kroz aktivno istraživanje novih B2B prilika“, izjavio je Shin. „Tržište štampača i notebook računara, posebno, pruža visok potencijal rasta.“

Novo okruženje za TV i Notebook liniju i iskorak ka preduzetništvu

Linija novih proizvoda će biti izložena na Evropskom Forumu, predstavljajući Samsungovu strategiju spajanja inovacija sa napretkom na novim tržištima:

• Nov Portfolio LED televizora. Samsungova nova 8000, 7000 i 6000 serija flat-screen televizora koristi LED kao primarni izvor osvetljenja, umesto tradicionalni CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamps). Koristeći Samsungov ultra-slim dizajn (manje od 30mm širine) koji uključuje jedinstveni ultra-slim sistem kačenja na zid, LED televizori poseduju izvanredno visoke odnose kontrasta i malu debljinu što im omogućuje vrhunski dizajn. Televizori ne sardrže živu i zadovoljavaju ekološki zahtevne Evropske Eco-label „flower“ smernice, smanjujući potrošnju energije za 40% naspram tradicionalnih LCD televizora slične veličine. Svi LED televizori koriste Samsungov Crystal TV kalup dvostruke injekcije koji ih oblaže svetlucavom, obojenom površinom kako bi se postigao atraktivni kristalni izgled.

• Internet na televiziji. I LED televizori i Samsungova vodeća LCD linija proizvoda za 2009. godinu imaće veći stepen interaktivnosti. Većina modela uključuje Samsungove [email protected] opcije koje podrazumevaju [email protected], servis koji generiše Yahoo! Widget koji omogućujući da se obilje informacija diskretno plasira direktno, ali ne napadno, ispred TV slike. Televizori se isporučuju sa poboljšanom Flash Content Library opcijom, koja uključuje diverzifikovan opus sadržaja kao što su galerija slika, igara, kuvanje ili fitnes programe.

• Vrhunski Blu-Ray plejeri i sinema sistemi. Samsung je preneo opcije bežičnog povezivanja i multimedijske zabave na svoju liniju kućnih bioskopa za 2009. godinu, predvođenu sa dva vrhunska Blu-Ray plejera, BD-3600 i BD-4600, od kojih je BD-4600 poznat kao najtanji plejer na svetu i prvi koji se može montirati na zid. Ova linija uključuje i 3 Blu-Ray sistema kućnih bioskopa: HT-BD8200 Sound Bar sistem, HT-BD7200 2.1 Home Cinema sistem i HT-BD1250 5.1 Blu-ray Home Cinema sistem.

Cilj sve tri proizvodne grupe je da se ponude vrhunske audio performanse zajedno sa najnovijim tehnologijama povezivanja u kompaktne jedinice dizajnirane čistim i sofisticiranim stilom. Da bi se ojačao kvalitet zvuka, ova tri proizvoda uključuju unapređen sistem pojačivača dizajniran da minimalizuje neželjene šumove i nepravilnosti.

• Notebook računari. Samsung je proširio svoju liniju proizvoda u rastućem evropskom tržištu za notebook računare, predstavljajući kompletnu liniju za evropsko tržište tokom prve polovine 2009. godine koja uključuje N310 i N120 mini-notebook računare kao i R522 i W320 widescreen notebook računare.

• Štampači za poslovne korisnike. S obzirom na liderksu poziciju na potrošačkom i tržištu malih kancelarijskih ili kućno-kancelarijskih štampača, Samsung će preduzeti početne korake u 2009. godini kako bi preuzeo vođstvo i u segmentu štampača za srednja i velika preduzeća, zasnivajuči strategiju na progresivnom novog MPS programu (Managed Print Service). MPS je deo nove infrastrukture štampača koji dozvoljava Samsungu da značajno proširi svoja partnerstva za servisiranje i stvori ugrađene pakete rešenja neophodna za konkurentnost na nivou poslovnih korisnika.

„Naša proizvodna linija u 2009. godini predstavlja novu generaciju konvergentnih proizvoda koji spajaju tehnologiju sa aktivnim načinom života za potrošače u Evropi“ rekao je Shin. „Naša nova LED TV linija, koju pokrećemo u Evropi danas, omogućava novu vrstu televizora koji su tanji, sa zapanjujućim kvalitetom slike i 40% energetski efikasniji nego prethodna LCD generacija televizora“.

|Search:Find More About SAMSUNG PREDSTAVLJA STRATEGIJU ZA EVROPSKO TRŽIŠTE, NOVI PROIZVODI I USMERENJA|

[ad#ad-post1]