Garmin ostaje lider

U susret predstojećem Sajmu automobila u Beogradu (27. mart – 5. april) Garmin ostaje lider na svetskom tržištu proizvođača GPS uređaja. Rezultate analize tržišta predstavila je firma Canalys, vodeća nezavisna kompanija za analizu tržišta tehnologije. Canalys procenjuje da je u 2008 godini Garmin povećao svoj udeo na tržištu portabilnih navigacionih uređaja (PND) na 33.7%, sa 27.8% u 2007. godini. Isporuke Garmin PND uređaja su porasle za 42% u odnosu na prethodnu godinu, što predstavlja odličan rezultat na tržištu koje oseća efekte smanjene potražnje.

Preko firme Infoteam, svog distributera za Srbiju i Crnu Goru, Garmin na Sajmu automobila predstavlja celu gamu svojih uređaja za auto navigaciju. Tu je najpre nuvi 2×5 serija, sa standardnim 3,5 inčnim i „wide“ 4,3 inčnim ekranima. Zatim nuvi7xx koji omogućava 3D prikaz zgrada i objekata u većim gradovima Evrope i ima Lane Assist prikaz ukrštanja većih puteva u 3D. Sledeći je nuvi 8xx, koji uz sve to ima mogućnost zadavanja komandi glasom (na engleskom jeziku). Model nuvi 5000 je karakterističan po svom velikom touchscreen ekranu dijagonale 5,2 inča, odnosno 10,9 cm. Sa svojim multi-modom (auto/brod/motor/pešak) nuvi 550 ima puno svojih prednosti. Uz sve to, firma Infoteam je napravila novu verziju svoje SCG Route rutabilne karte Srbije i Crne Gore sa povećanom bazom gradova i POI tačaka. Tokom trajanja sajma će svi nuvi uređaji moći da se kupe sa sajamskim popustom.

Na Sajmu automobila će se ove godine posebno promovisati bezbednost u saobraćaju, pa će u svetlu te promocije Infoteam davati poseban popust na modele nuvi 2×5 sa Bluetooth-om.

Bezbednost u saobraćaju je u ponudi Infoteam-a naglašena i predstavljanjem FLIR termovizijskih kamera za automobile. PathFindIR je termovizijska kamera koja višestruko smanjuje opasnost pri noćnoj vožnji, detektujući objekte, ljude i životinje ispred vozila na mnogo većoj daljini od standardnih farova. Domet detektovanja zavisi od veličine i toplotne razlike objekta i kreće se od 300m do čak 800m! Male dimenzije kamere omogućavaju laku montažu iza maske. Slika se može prikazati na ugrađenim LCD ekranima u vozilima ili na 7″ ekranu iz PathFindIR seta. Kamera je otporna na vremenske uslove a opremljena je i sistemom za odleđivanje sočiva.

Treba napomenuti da će Infoteam predstaviti Flir termovizijske kamere i za druge namene: marine (za nautičku primenu i bezbednost plovidbe), security (koje čoveka detektuju na daljini od 310m do čak 1.6km – za upotrebu, na primer, na graničnim prelazima) i OEM moduli (za ugradnju u korisničke sisteme – za upotrebu, na primer, u javnim garažama).

Štand firme Infoteam se nalazi u Hali 1a (između Hale 1 i Hale 2) beogradskog sajma.

|Search:Find More About Garmin ostaje lider|

[ad#ad-post1]