IDC: Tržište mobilnih telefona će zabeležiti pad prodaje od 8 posto

Istraživačka kompanija IDC objavila je nedavno rezultate svog istraživanja koji pokazuju da će svetsko tržište mobilnih telefona zabeležiti pad prodaje od 8 posto, mada će prodaja pametnih mobilnih telefona nastaviti da se povećava.

Najnoviji IDC-ovi podaci pokazuju da je na tržištu mobilnih telefona došlo do daljnjeg pogoršavanja, budući da je kompanija u decembru prošle godine predvidela da će prodaja mobilnih telefona u 2009. godini biti smanjena za 6 posto u odnosu na prethodnu godinu. Pored toga, predstavnici IDC-a predviđaju da će do oporavka tržišta doći tek u prvoj polovini 2010. godine.

Isporuke na svetskom tržištu mobilnih telefona su u 2008. godini povećane za 4 posto u odnosu na 2007. godinu (u istom periodu, prodaja pametnih mobilnih telefona povećana je za 22 procenta). Za 2009. godinu IDC predviđa pad prodaje konvencionalnih mobilnih telefona za 10 posto, ali i porast prodaje pametnih mobilnih telefona za oko 3 posto. Za 2010. godinu predviđa se oporavak tržišta i porast prodaje konvencionalnih mobilnih telefona za 7 posto, odnosno pametnih mobilnih telefona za 23 posto.

|Search:Find More About IDC: Tržište mobilnih telefona će zabeležiti pad prodaje od 8 posto|

[ad#ad-post1]