Otvorena Internet učionica u OŠ ”Kneginja Milica” u Beogradu

Nenad Milenković, predsednik opštine Novi Beograd, i Vladimiri Lučić direktor Direkcije za komercijalne poslove kompanije Telekom Srbija, u ponedeljak su svečano otvorili Internet učionicu u beogradskoj osnovnoj školi Kneginja Milica. Kompanija Telekom Srbija je Internet učionicu opremila sa 8 personalnih računara i besplatnim Internet priključkom.

Otvaranje Internet učionice u školi Kneginja Milica je deo akcije koju su 2007. godine pokrenuli Ministarstvo prosvete Republike Srbije i Telekom Srbija. U okviru te akcije, Telekom Srbija će svim školama u Srbiji obezbediti korišćenje ADSL priključka za pristup širokopojasnom Internetu sa brzinom protoka od 16 Mb/s po simboličnoj ceni od jedan dinar mesečno. Predstavnici kompanije su saopštili da je od decembra prošle godine do danas, Internet uveden u oko 970 škola širom Srbije.

Osim te akcije, kompanija Telekom Srbija je uz podršku Minstarstva prosvete i Ministarstva za telekomunikacije i informatičko društvo pokrenula i akciju [email protected], čiji je cilj da se, pored uvođenja Interneta, škole opreme računarima.

Slogan akcije je Znati dati!, kojim se pozivaju sve kompanije u Srbiji da se priključe akciji Telekoma Srbija u unapređenju računarskog obrazovanja i opremanju Internet učionica.

|Search:Find More About Otvorena Internet učionica u OŠ ”Kneginja Milica” u Beogradu|

[ad#ad-post1]