Windows 7 RC stiže u maju

Sudeći po najavama na Web lokaciji Microsofta, novi Microsoftov operativni sistem Windows 7 će u verziji RC (release candidate, kandidat za objavljivanje) biti objavljen u maju ove godine.

Na lokaciji se kao datum pojavljivanja prve verzije Windowsa 7 navodi “maj 2009” i pruža još nekoliko detalja. Nestrpljivim korisnicima se preporučuje da sačekaju juni 2009, kada će Windows 7 RC biti dostupan za javno preuzimanje, uz napomenu da će količina serijskih brojeva biti neograničena, što znači da će svako ko bude želeo moći da preuzme svoju kopiju.

Microsoft je početkom januara objavio javnu beta verziju Windowsa 7, a Stiv Bolmer, glavni izvršni rukovodilac kompanije je tom prilikom izjavio da će ona biti dostupna samo “ograničeno vreme”. U skladu sa tim, kompanija je obezbedila svega 2,5 miliona serijskih brojeva, što je prvog dana preuzimanja dovelo do zagušenja. Narednog dana, Microsoft je ispravio tu grešku i obezbedio veću količinu serijskih brojeva.

Zanimljivo je da probna verzija Windowsa 7 i verzija RC imaju različiti rok trajanja. Probna verzija može da se preuzme do 1. avgusta 2009, dok će verzija RC moći da se preuzme do 1. juna 2010. godine. Taj način određivanja datuma je uobičajen za Microsoft i daje korisnicima dovoljno vremena da preuzmu i isprobaju nove verzije operativnog sistema.

Windows 7 RC će se u početku pojaviti u verzijama na engleskom, nemačkom, japanskom, francuskom i španskom jeziku, i to u 32-bitnoj i 64-bitnoj varijanti. Za razliku od probne verzije Windows 7 iz januara, izostale su verzije na arapskom i hindu jeziku. Podrška za druge svetske jezike će postojati tek u konačnoj verziji operativnog sistema.

Korisnici koji budu želeli da isprobaju Windows 7 RC moraju da imaju računar sa procesorom na 1 GHz ili bržim, sa najmanje 1 GB radne memorije, 16 GB prostora na čvrstom disku, grafičku karticu sa najmanje 128 MB memorije i podrškom za DirectX 9 i DVD-R/W optički uređaj.

|Search:Find More About Windows 7 RC stiže u maju|

[ad#ad-post1]

tnews