Reorganizacija u kompaniji Asus

Tajvanska kompanija Asustek Computer, jedan od prvih proizvođača Internet računara, saopštila je da će u narednom periodu reorganizovati svoju proizvodnju i najverovatnije smanjiti ponudu tih malih računara, koji u poslednje vreme postaju sve traženiji.

Predstavnici Asusa izjavili su da će kompanija ove godine predstaviti samo dve ili tri verzije računara EeePC, i to najverovatnije modele Eee PC Touch i Eee PC Seashell. Radi se o priličnom zaokretu u poslovnoj strategiji kompanije budući da je ona prošle godine predstavila više od 20 različitih verzija računara Eee PC, kao što su, primera radi, modeli Eee PC S101, Eee PC 1000H, Eee PC Surf i drugi.

Analitičari smatraju da je kompanija bila primorana da menja poslovnu strategiju zbog snažne konkurencije na tržištu Internet računara i velike pažnje koju tom tržištu posvećuju novajlije, kompanije Acer, Dell i Lenovo.

Asus je već početkom godine najavio da će prepoloviti broj svojih ogranaka i svesti njihov broj na šest, međutim pojedini dnevni listovi na Tajvanu sada najavljuju da će kompanija smanjiti broj ogranaka na samo tri.

Asus je u 2008. godini prodao 4,9 miliona računara Eee PC, što je znatno manje od najprodavanijeg modela kompanije, prenosivog računara Aspire One. Različite verzije tog modela prodale su se u 6.000.000 primeraka.

|Search:Find More About Reorganizacija u kompaniji Asus|

[ad#ad-post1]