Unapređene usluge uz smanjenje troškova

BEOGRAD, 1. april 2009. godine – Cisco je objavio da je kompanija koja se bavi prometom zubarske opreme, Dental medical, implementirala Cisco Objedinjene komunikacije kako bi obezbedila bolju uslugu i smanjila telefonske troškove.

Zasnovana na bezbednom i pouzdanom Cisco rešenju koje uključuje Cisco Unified Communications Manager Express, rešenje je smanjilo udaljenost između Beograda i Subotice.

Kompanija Dental Medical se bavi distribucijom zubarskih preparata, alatki i lekova za oko 5000 zubarskih ordinacija širom Srbije. Ima 24 zaposlena koji su smešteni u Beogradu i Subotici. Klijenti su najčešće putem telefona plasirali svoje porudžbine, a sa druge strane, u kompaniji je bilo jasno da je oko 20 odsto poziva bivalo propušteno i da su se tako ostvarivali značajni gubici. Klijenti su želeli da pozivaju lokalni broj jer je to jeftinije od međugradskog telefonskog poziva. Ali, s obzirom da nije bilo mogućnosti za proširenje beogradske kancelarije, delovalo je da je kompanija ostala bez opcija za unapređenje poslovanja.

Završetkom ovog projekta, Dental Medical namerava da ispuni nekoliko ključnih ciljeva. Rešenje situacije je bio prelaz na IP telefoniju preko Interneta realizovanu putem virtuelne privatne mreže (Virtual Private Network, VPN). Bezbedno i pouzdano Cisco rešenje koje uključuje Cisco Unified Communications Manager Express je približilo ove dve udaljene lokacije kao da su jedna do druge u istom gradu. Ukoliko su sada zaposleni u Beogradu zauzeti, pozivi klijenata se automatski prosleđuju agentu u Subotici koji je na raspolaganju. Pozivi klijenata koji su ranije bivali propušteni su sada obrađeni, unapređena je produktivnost zaposlenih i poboljšana usluga klijentima. Telefonski troškovi su umanjeni za 50 odsto, a troškovi održavanja telefonskih sistema umanjeni za 40 odsto jer sada Cisco® partner može da upravlja celokupnim telefonskim sistemom daljinski.

„Smanjili smo troškove i približili sedišta firme. Ono što je zaista važno, jeste da smo sada bliskiji sa klijentima zato što smo u mogućnosti da provedemo više vremena sa njima i da budemo proaktivni“, rekao je Đorđe Poljaković, vlasnik i direktor kompanije Dental Medical.

|Search:Find More About Unapređene usluge uz smanjenje troškova|

[ad#ad-post1]