Određen datum održavanja konferencije WWDC

Kompanija Apple saopštila je prošle nedelje da će se njena konferencija Worldwide Developer Conference 2009 (WWDC) održati od 8. do 12. juna u konferencijskom centru Moscone u San Francisku.

Odmah nakon objavljivanja datuma održavanja konferencije, pojavila su se nagađanja o tome da li će glavni i odgovorni rukovodilac Applea Stiv Džobs, kao i ranijih godina, održati uvodno izlaganje na skupu. Džobs je obično koristio uvodno izlaganje da bi predstavio ili najavio nove Appleove proizvode ili usluge. Primera radi, na prošlogodišnjem skupu Džobs je predstavio novu verziju mobilnog telefona iPhone sa podrškom za mreže mobilne telefonije treće generacije (3G). Kao što je poznato, Džobs je sredinom januara saopštio da će zbog zdravstvenih problema biti na bolovanju do sredine juna.

Druge zanimljive novine iz Applea koje analitičari pokušavaju da predvide, jesu da li će na skupu biti predstavljena nova verzija operativnog sistema Mac OS X, koja nosi naziv Mac OS 10.6 ili Snow Leopard. Prema Džobsovim prošlogodišnjim najavama “Snežni Leopard” bi trebalo da poboljša performanse i stabilnost operativnog sistema.

Osim toga, još uvek nije poznato da li će Apple iskoristiti skup WWDC da predstavi iPhone 3.0, novu verziju softvera za svoj mobilni telefon iPhone.

|Search:Find More About Određen datum održavanja konferencije WWDC|

[ad#ad-post1]