Mobilne revolucije

Milijarde ljudi širom planete danas imaju dinamičan mobilni životni stil, oslanjajući se na svoje mobilne telefone za sve – od poziva i elektronske pošte do zabave i kupovine.

Visa je reagovala na zahteve potrošača, kreirajući napredne načine plaćanja putem mobilnih uređaja i ponude usluga vezanim za plaćanje u ovom industrijskom sektoru. Još od prvih pokušaja da se omoguće usluge plaćanja putem mobilnih uređaja 1999. godine, Visa je neprestano izbacivala nova inovativna mobilna rešenja. Tokom protekle dve godine, Visa je, zajedno sa finansijskim institucijama, operaterima mobilne telefonije, proizvođačima mobilnih telefona i pružaocima tehnoloških rešenja, razvila i testirala inovativne usluge za mobilne uređaje, uključujući plaćanja i rešenja za dopunu kredita, obaveštenja o obavljenim transakcijama, trgovinske ponude i usluge za transfer novca. Investicije Visa-e u mobilnu tehnologiju dolaze u trenutku kada sve više potrošača, kako u razvijenim tako i u novim ekonomijama, prihvata mobilne uređaje koji preuzimaju centralnu ulogu u trgovini.
Visa je 2008. godine pokrenula program plaćanja preko mobilnih uređaja koristeći mobilne telefone Nokia 6131NFC sa tehnologijom komunikacije u bliskom polju (NFC – Near Field Communication), a Visa Europe je najavila svoje učešće u opsežnom pilot programu za plaćanja u Velikoj Britaniji pod nazivom „mobilni novčanik“ (“mobile wallet”) sa operaterom mobilne telefonije O2. U okviru šestomesečnog pilot projekta će se istražiti upotreba mobilnih telefona za plaćanje pri kupovini, pristupu različitim događajima i putovanje.

Verified by Visa

Od svog pokretanja 2002. godine, u okviru programa Verified by Visa je proverena autentičnost miliona korisnika Visa kartica koji kupuju na Internetu. U tom postupku je značajno smanjen broj odbijenih transakcija i troškova vezanih za povraćaj novca i sporove. Količina robe koja je izgubljena zbog prevare je takođe smanjena, a maloprodaje su uvećale svoj promet jer nisu morale da odbijaju kupce koji kupuju kod njih preko Interneta prvi put ili mušterije iz inostranstva.

Na temelju opsežnog istraživanja o potrošačima u 2008. godini, u kome je 83 odsto ispitanika ocenilo koncept Verified by Visa privlačnim ili veoma privlačnim, Visa će uvoditi revidirani korisnički interfejs za program Verified by Visa, zajedno sa unapređenjem komunikacije sa korisnicima kartica, u 2009. godini.

Visa payWave za pripejd kartice sa čipom

Na temelju svojih specifikacija za kartice sa integrisanim kolima (VIS – Visa International Integrated Circuit Card Specifications) i specifikacija za beskontaktno plaćanje (VCPS – Visa Contactless Payment Specifications), Visa je razvila pilot rešenje koje je spremno za globalnu upotrebu kojim se kombinuje brzina beskontaktnih plaćanja sa pogodnošću koje pružaju pripejd kartice.

Visa payWave je inovativna platna karakteristika koju je Visa razvila, a koja se može dodati postojećim Visa-inim debitnim, kreditnim i pripejd karticama, kao i ugnezditi u mobilne uređaje.

Sa Visa payWave-om nema potrebe da korisnik kartice umetne ili provuče svoju karticu, već će umesto toga jednostavno „mahnuti“ svojom karticom ispred specijalnog beskontaktnog čitača. Za male transakcije nije potreban potpis ili unos PIN kôda, a ne postoji ni potreba da korisnik kartice preda svoju karticu prodavcu za kasom. To je idealno za sva ona okruženja gde je gotovina primarni oblik plaćanja, i gde je pogodnost i brzina usluga od ključne važnosti – kao u restoranima brze hrane, dragstorima i supermarketima, kafeima, kioscima sa štampom, autobusima, vozovima i na automatima za naplatu parkinga.

|Search:Find More About Mobilne revolucije|

[ad#ad-post1]