Kompanija Ericsson ima 80% tržišnog udela u Srbiji

Jedan od lidera u proizvodnji telekomunikacione opreme, kompanija Ericsson, posluje na srpskom tržištu više od deset godina, gde se pozicionirao kao vodeći dobavljač telekomunikacione opreme i usluga za mobilne mreže i fiksnu telefoniju, izjavio je Bo Anderson, generalni direktor Ericssona za Srbiju.

Najveći razvoj kompanije Ericsson u Srbiji je u oblasti mobilnih mreža, i to u implementaciji tehnologija GSM, EDGE, GPRS i 3G, dok bi se značajniji udeo na tržištu fiksne telefonije mogao da poveća kada bude liberalizovano tržište fiksne telefonije u Srbiji.

U susretu sa novinarima, predsednik Ericssona u Srbiji, istakao je da njegova kompanija želi da zadrži svoj tržišni udeo u našoj zemlji, i da je on iznosio oko 80% u prethodne dve godine. Ericsson planira i dalje da učestvuje u razvoju infrastrukture i razvoju mreža za usluge elektronske vlade i informacionih sistema u zdravstvu.

Bo Anderson je istakao da Ericsson pomaže mobilnim operatorima da unaprede energetsku efikasnost svojih radio mreža zahvaljujući energetski efikasnim proizvodima, optimalnom dizajnu mreže i uvođenju alternativnih izvora energije za rad tih mreža. „Iako smo fokusirani na korišćenje proizvoda i usluga koje nudimo, takođe ispitujemo kako same telekomunikacije mogu da daju širi doprinos društvu i pomognu u smanjenju emisije CO2, koja doprinosi klimatskim promenama.“, naglasio je Anderson.

U kompaniji Ericsson u Srbiji radi preko sto ljudi, a 96 posto zaposlenih su naši građani.

|Search:Find More About Kompanija Ericsson ima 80% tržišnog udela u Srbiji|

[ad#ad-post1]