GoHome.rs je prvi specijalizovani pretraživač nekretnina

GoHome.rs je prvi specijalizovani pretraživač nekretnina na webu u Srbiji, radi kao Google. Projekat okuplja celokupnu ponudu nekretnina koje se nalaze na srpskom webu. U ovom trenutku se pretražuje preko 120 000 nekretnina. Jednostavnim upisom pojma u polje za pretragu na adresi www.gohome.rs korisnik dobija kompletnu ponudu željenih nekretnina koje traži u Srbiji.

Pretraživač postoji i u Italiji (www.gohome.it), Sloveniji (www.gohome.si), Češkoj (www.gohome.cz), Slovačkoj (www.gohome.sk), Nemačkoj (www.gohome.eu), Španiji (www.gohome.es) i Hrvatskoj (www.gohome.hr) tako da je ceo projekat šireg evropskog karaktera.

Na konferenciji je govorio Marko Lavrenčić regionalni menadžer GoHome i Predrag Marković predstavnik GoHome iz Srbije.

Marko Lavrenčić je rekao »Dolazimo na srpsko tržište u trenutku kada svi govore o svetskoj ekonomskoj krizi. GoHome prepoznaje potencijal srpskog tržišta gde želimo da doprinesemo transparentnosti na tržištu nekretnina jer nudimo sve na jednom mestu.«.

Predrag Marković je istakao da je urađeno telefonsko istraživanje GoHome o stanju tržišta nekretnina na teritoriji Beograda i da se došlo do sledećih rezultata.

U ponudi agencije imaju od 40 nekretnina do najvećih agencija čija ponuda ide i do 10 000. Odnos između ponude nekretnina u prodaji i nekretnina za iznajmljivanje je 74:26. Prodaja je u proseku u poslednje vreme opala za 42% i to je pala cena uglavnom stanova i poslovnih prostora. Skoro sve agencije su potvrdile da se početna cena koja je navedena u ponudi razlikuje od konačne dogovorene prodajne cene od 2 – 3%. Agencije procenjuju da će u narednih šest meseci cene nekretnina drastično opasti, a onda će taj trend biti promenjen, cene nekretnina će polako početi da rastu.

Pretraživač osim za kupce nekretnina ima i veliku korist za brojne agencije koje su objavile ponudu na internetu jer su posetioci GoHome.rs najkvalitetniji posetioci, oni koji su došli na stranicu portala te agencije, tačno znajući šta traže. Benefit od ovakvog pretraživanja dobijaju oni koji imaju najveću ponudu a istovremeno i najmanje agencije.

|Search:Find More About GoHome.rs je prvi specijalizovani pretraživač nekretnina|

[ad#ad-post1]