Novi HP Data Protector softver snižava troškove upravljanja informacijama

BEOGRAD, april 2009 – Kompanija HP predstavila je mnoga unapređenja HP Data Protector softvera koja pružaju potpunu zaštitu virtuelnim okruženjima i fleksibilne mogućnosti smanjenja količine podataka, do 70 odsto efikasnije od alternativnih rešenja. Taj softver snižava troškove zaštite podataka smanjivanjem količine podataka koji se čuvaju, primenom funkcija za optimizaciju kapaciteta za skladištenje podataka kao što su virtual full i deduplikacija.

Prema naručenom istraživanju, koje je za potrebe HP-a sprovela kompanija Forrester Consulting, više od polovine organizacija planira da se tokom 2009. godine dodatno posveti čuvanju i oporavku podataka i poveća budžet vezan za to.
HP Data Protector je poboljšan tako da korisnicima omogućava da zadovolje prioritete u bezbednosti podataka, usklađivanju sa propisima, konsolidaciji i virtuelizaciji.

Unapređenja HP Data Protectora, uz mogućnost finansiranja sa nula odsto koje nudi HP Software, korisnicima daju fleksibilan izvor mogućnosti zatvaranja najbolnijih tačaka i istovremenu pripremu za uspeh nakon oporavka ekonomije.
“Koristimo HP Data Protector godinama i pomogao nam je da snizimo troškove i zadovoljimo propise”, rekao je Devin Jork, viši menadžer finasijskih sistema u kompaniji Continental Airlines. “Uzbuđeni smo zbog novih mogućnosti i poboljšanog HP Data Protectora i očekujemo bolje rezultate u vidu snižavanja troškova i smanjenja poslovnog rizika”.

HP Data Protector donosi nove mogućnosti koje korisnicima olakšavaju prevazilaženje izazova čuvanja i oporavka podataka, omogućavajući im:

• da smanje rizik od gubitka informacija kompletnom zaštitom za VMware Infrastructure okruženja. HP Data Protector podržava osam različitih načina zaštite VMware Infrastructure okruženja uključujući integraciju sa VMware Consolidated Backup okvirom za skalabilno čuvanje virtuelnih mašina, bez narušavanja celovitosti. To omogućava korisnicima da podese vreme i mesto oporavka informacija kroz jedan proizvod i jedan interfejs. Kao rezultat, administratori se mogu fokusirati na važnije odgovornosti bez specifičnog znanja o VMware virtuelizaciji. Ovom novom funkcijom, HP Data Protector se obraća ključnom prioritetu organizacija u 2009. godini – virtuelizaciji. Do 96 odsto velikih preduzeća najavilo je da će virtuelizacija servera imati veliki uticaj na njihovu strategiju čuvanja podataka.

“ Sa novim funkcijama koje su nam danas potrebne, poput integracije sa VMware Infrastructure i VMware Consolidated Backup rešenjima, kao i sa mogućnostima poput deduplikacije koje će nam trebati u budućnosti, HP Data Protector je i dalje savršeno rešenje za nas”, rekao je Džim Tomas, direktor IT sektora u korporaciji Pella. “Očekujemo dodatno sniženje ukupnih troškova vlasništva pomoću novog HP Data Protectora”.

• niže IT troškove uz najfleksibilnije tržišno rešenje smanjivanja količine podataka. Proces uklanjanja duplih kopija informacija, odnosno deduplikacija i dalje je veoma bitna za organizacije. Do 71 odsto kompanija koje su učestvovale u HP-ovom istraživanju smatra da je tehnologija deduplikacije od suštinske važnosti za smanjivanje ukupnih troškova skladištenja podataka u 2009. godini. HP Data Protector nudi fleksibilne mogućnosti optimizacije kapaciteta za skladištenje, omogućavajući korisnicima da, izborom načina smanjenja i deduplikacije koji najviše odgovara njihovim potrebama, smanje prostor koji njihovi podaci zauzimaju.
• manje poslovne rizike vezane za bezbednost podataka i poštovanje propisa. HP Data Protector sada ima i centralizovano upravljanje ključevima za enkripciju. Čak 84 odsto kompanija je to navelo kao važnu funkciju zaštite podataka.
• brže vreme pravljenja rezervnih kopija i oporavka podataka. Organizacije su i dalje fokusirane na prevazilaženje osnovnih izazova čuvanja podataka. HP-ovo istraživanje pokazuje da je 63 odsto svih donosilaca IT odluka fokusirano na prosto poboljšanje uspešnosti njihovih inicijativa za čuvanjem i oporavkom podataka. HP-ove usluge za zaštitu podataka korisnicima obezbeđuju savete vezane za najbolju praksu, što obezbeđuje bolju usklađenost informacija i brzu implementaciju softvera. Pored toga, ove usluge korisnicima mogu pomoći da snize troškove optimizacije skladištenja podataka.

“Organizacijama su sada, dok prave osnovu da jačanje, potrebni novi načini za kratkoročno snižavanje troškova”, rekao je Džonatan Martin, potpredsednik i generalni direktor HP-ovog odeljenja za softver i rešenja za upravljanje informacijama. “Za 22.000 naših korisnika širom sveta, HP Data Protector je jedino rešenje koje tehničkim direktorima pruža isplativu bezbednosnu mrežu za upravljanje informacijama istovremeno se brinući o virtuelizaciji, smanjenju količine podataka i njihovoj bezbednosti”.

HP je danas predstavio i dva nova HP StorageWorks Enterprise Virtual Array (EVA6400/8400) modela, kao i unapređenu HP StorageWorks SAN Virtualization Services platformu (SVSP) koja povećava vrednost HP Data Protectora.

Zahvaljujući neprimetnoj integraciji novih HP EVA, HP SVSP i HP Data Protector rešenja korisnici dobijaju prednost snage HP-ovog hardvera i softvera koji kreiraju kompletno rešenje za zaštitu podataka u VMware Infrastructure okruženju, kao i optimizovanog kreiranja rezervnih kopija podataka repliciranih u virtuelnom skladišnom prostoru, bez uticaja na njihovo radno okruženje.

Više informacija o tome kako HP Data Protector menja ekonomičnost IT-a dostupno je na adresi www.hp.com/go/imhub

|Search:Find More About Novi HP Data Protector softver snižava troškove upravljanja informacijama|

[ad#ad-post1]