Održan Technobank 2009

U beogradskom hotelu Continental, 7. i 8. aprila održana je deveta međunarodna konferencija i izložba Technobank 2009, koju je organizovala Asocijacija za računarstvo, informatiku, telekomunikacije i nove medije (ASIT), uz podršku Narodne banke Srbije, Privredne komore Srbije, Udruženja banaka Srbije i Ministarstva finansija Srbije.

Ovogodišnji Technobank 2009 je bio posvećen platnim transkacijama putem bankarskih kartica iz primenu savremenih ICT tehnologija, načinima za upravljanje poslovnim procesima, digitalnom arhiviranju i upravljanju dokumenatacijom, berzanskim finansijskim sistemima, novim aspektima elektronskog i „kućnog“ bankarstva, investicionim fondovima, sistemima za prikupljanje i analizu poslovnih informacija (Business Intelligence, BI) itd.

U okviru manifestacije održan je South East European Card Forum & Expo 2009 posvećen transakcijama koje se obavljaju platnim karticama i pratećim IT tehnologijama. Na Forumu je razmatrana upotreba kontaktnih i beskontaktnih platnih sistema zasnovanih na „pametnim“ platnim karticama, bezbednost platnih sistema i aspekti procesiranja platnih kartica, primena novih tehnologija u oblasti komunikacija u bliskom polju (Near Field Communications, NFC), upotreba novih aplikacija i slično. Na Technobanku 2009 su organizovani i okrugli stolovi pod nazivom „Efikasna naplata potraživanja“ i „Beskontaktni platni sistemi, mobilno bankarstvo i mobilna plaćanja“.

Najuspešnijim organizacijama i osobama organizatori manifestacije Technobank 2009 dodelili su i prigodna priznanja, nagradu Oscard za izuzetan doprinos razvoju kartičarstva i nagradu za najbolji bankarski proizvod u Srbiji u protekloj godini.

Više informacija o manifestaciji Technobank 2009 potražite na adresi http://technobank.rs/rs/index.html

|Search:Find More About Održan Technobank 2009|

[ad#ad-post1]