Cisco uveo IP telefoniju u Dental Medical

Kancelarija Cisco Systemsa u Beogradu objavila je da je u subotičkoj kompaniji za promet zubarske opreme Dental Medical, uvela sistem objedinjenih komunikacija, kojim je svom klijentu obezbedila bolje pružanje usluga i smanjila telefonske troškove.

Dental Medical se bavi distribucijom zubarskih preparata, alatki i lekova za oko 5000 zubarskih ordinacija širom Srbije. Firma ima 24 zaposlena koji su smešteni u sedištu u Subotici i poslovnici u Beogradu. Klijenti su svoje porudžbine plasirali najčešće putem telefona, ali je oko 20 odsto poziva bilo propušteno, što je predstavljalo čist gubitak. Beogradski klijenti su pored toga želeli da pozivaju lokalni broj jer je to jeftinije od međugradskog telefonskog poziva, ali pošto nije bilo mogućnosti da se beogradska kancelarija proširi, delovalo je da je kompanija ostala bez opcija za unapređenje poslovanja.

Prelaskom na IP telefoniju preko Interneta realizovanim putem virtuelne privatne mreže, dobijeno je bezbedno i pouzdano rešenje u kome je korišćena aplikacija Cisco Unified Communications Manager Express, što je približilo ove dve udaljene lokacije kao da su jedna do druge u istom gradu. Završetkom ovog projekta Dental Medicalu je omogućeno da ispuni nekoliko ključnih ciljeva. Ukoliko su sada zaposleni u Beogradu zauzeti, pozivi klijenata se automatski prosleđuju u Suboticu. Propuštenih poziva više nema, produktivnost zaposlenih je unapređena, a usluga klijentima poboljšana. Pored toga, telefonski troškovi su umanjeni za 50%, a troškovi održavanja telefonskih sistema za 40%, jer se celokupnim sistemom može upravljati daljinski putem.

|Search:Find More About Cisco uveo IP telefoniju u Dental Medical|

[ad#ad-post1]

tnews