Određen datum objavljivanja servisnog paketa 2 za Office 2007

Microsoft je početkom ove nedelje zvanično saopštio da će se drugi servisni paket (SP2) za njegov paket programskih aplikacija Office 2007 pojaviti 28. aprila. Kompanija je prethodnu verziju servisnog paketa sa softverskim ispravkama, SP1, objavila u decembru 2007. godine.

Servisni paket 2 uvodi u Office 2007 podršku za dokumente otvorenog koda u formatu ODF (Open Document Format). Udarne aplikacije iz paketa, Word, Excel i PowerPoint podržavaće dokumente u formatu ODF, u verziji 1.1, a dobile su i novu opciju za snimanje dokumenata u formatima PDF i XPS. Osim toga, servisni paket sadrži još nekoliko novih unapređenja kao što su poboljšana verzija Outlooka 2007 ili mogućnost da se izveštaji načinjeni u Accessu 2007 uvezu u Excel 2007, a posebno je zanimljiva opcija deinstaliranja servisnog paketa upotrebom nezavisne alatke.

Uvođenjem podrške za formate ODF i PDF Microsoft je ispunio obećanje staro više od godinu dana. Pojedini analitičari smatraju, međutim, da se radi o uspešnom pritisku regulatornih tela Evropske unije koja veoma pažljivo proveravaju svaki potez Microsofta, kako bi sprečili navodnu monopolsku poziciju kompanije na tržištu softvera.

Osim pomenutih najznačajnijih unapređenja, servisni paket 2 kao i obično sadrži ispravke propusta uočenih u originalnoj verziji programskog paketa, kao i u verziji Office 2007 SP1.

|Search:Find More About Određen datum objavljivanja servisnog paketa 2 za Office 2007|

[ad#ad-post1]