Hakeri provalili u računare Pentagona

Hakeri su provalili u računare američkog Ministarstva odbrane i preuzeli terabajte podataka s informacijama o projektu Joint Strike Fighter, vrednom 300 milijardi dolara, navodi američki list The Wall Street Journal.

Radi se o projektu razvoja „nevidljivog“ lovačkog aviona, a ukradene datoteke se odnose na dizajn Joint Strike Fightera i njegove elektronske sisteme. Mada se čini da bi se ukradene informacije mogle iskoristiti za pripremu odbrane od novog lovačkog aviona, najosetljivije datoteke nisu bile ugrožene, pošto se čuvaju na računarima koji nisu povezani s Internetom, piše u izveštaju američkog lista.

Ovaj napad pobudio je mnogo više pitanja nego što je dao odgovora. Primera radi, u izveštaju ne piše kako su napadači uspeli da preuzmu terabajte podataka pre nego što su otkriveni. Preko relativno brze veze, kao što je DSL ili kablovski modem, preuzimanje jednog terabajta traje i do nekoliko nedelja. U izveštaju se takođe navodi da bi iza napada mogla da stoji Kina, jer istražitelji veruju da su napadi započeti sa računara u toj zemlji. Međutim, istražitelji navode da počinioci ovog hakerskog napada još uvek nisu otkriveni.

|Search:Find More About Hakeri provalili u računare Pentagona|

[ad#ad-post1]