MSI predstavio konkurenta Appleovom MacBook Airu

Tajvanska kompanija Micro-Star International (MSI) je u utorak 21. aprila počela da prodaje svoj ultratanki prenosivi računar koji konkuriše Appleovom modelu MacBook Air, kao i novi Internet računar s najnovijim Intelovim procesorom napravljenim za takve uređaje.

Model X-Slim 340 ima ekran od 13 inča, koristi operativni sistem Windows Vista Home i procesor Intel Core 2 Solo umesto ranije planiranog procesora Atom. X-Slim 340 je među prvim prenosivim računarima na tržištu koji koriste jedan od Intelovih procesora izuzetno niske potrošnje na kojima je oznaka CULV (consumer ultra-low voltage).

Računar je izuzetno tanak, svega 6 milimetara na najtanjem delu i 20 mm na najdebljem gde se nalazi nekoliko priključaka (za USB, HDMI, slušalice, mikrofon, D-Sub Video Out i LAN). Kao dodatnu pogodnost X-Slim 340 ima i opcioni spoljašnji Blu-ray disk ili DVD SuperMultidrive.

Poređenja radi, Appleov MacBook Air je debeo svega 4 mm na najtanjem delu i 19 mm na najdebljem.

X-Slim 340 ima bateriju sa četiri ćelije koje potencijalno omogućavaju sedam sati rada, a na raspolaganju je baterija sa osam ćelija za još duži rad. Za računar je pripremljeno nekoliko bežičnih tehnologija u vidu modula za Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth i WiMax.

MSI je istog dana ponudio i pojačanje za svoj Internet računar Wind U100 Plus. Ovaj računar ima Intelov procesor Atom N280 koji radi na 1,66 GHz i koristi bržu sistemsku magistralu (667 MHz umesto 533 MHz kao na starijem procesoru N270). Kompanija Asustek Computer je do sada bila jedini proizvođač koji je prodavao računar s procesorom Atom N280 – radi se o modelu Asus 1000HE.

Wind U100 Plus ima ekran dijagonale 10 inča sa rezolucijom 600 x 1024 tačaka, koristi Microsoftov operativni sistem Windows XP Home, ima disk od 160 GB i koristi Wi-Fi 802.11b/g/n i Bluetooth. Ugrađena baterija ima tri ćelije, ali se može zameniti baterijom sa šest ćelija.

|Search:Find More About MSI predstavio konkurenta Appleovom MacBook Airu|

[ad#ad-post1]