Novi model sistema Cisco TelePresence

Cisco Systems je početkom aprila svojim novim sistemom za video konferencije po prvi put omogućio kupcima da umesto specijalno opremljenih konferencijskih soba koriste postojeće prostorije i stolove.

Sistem Cisco TelePresence System 1300 Series je napravljen za grupu do šest ljudi u zajedničkoj sobi za sastanke i koristi jedan ekran i tri kamere. Elegantno dizajniran plazma ekran ima dijagonalu od 165 cm (65 inča) i u njega su pored kamera ugrađeni i mikrofoni i zvučnici.

Svi učesnici sastanka prikazuju se u prirodnoj veličini, a zahvaljujući ugrađenom osvetljenju učesnici se vide u prirodnim bojama i bez senki na licu. Ugrađena podrška za audio konferencije (mikrofoni se aktiviraju glasom kako bi se sastanak odvijao glatko i bez imalo napora) i prikazivanje prezentacija po sistemu „slika u slici“ predstavljaju dodatnu vrednost.

Za razliku od sistema serije 3000 koji košta čitavo bogatstvo, jer pored tri ekrana i ostale opreme sadrži i poseban sto, a zahteva i namenski opremljenu prostoriju, serija 1300 je čak tri puta jeftinija. Jedan komplet košta 89.000 dolara.

|Search:Find More About Novi model sistema Cisco TelePresence|

[ad#ad-post1]

tnews