Pokrenuta prva WiMax mreža na Tajvanu

Kompanija Tatung InfoComm pokrenula je u ponedeljak 27. aprila prvu tajvansku komercijalnu WiMax mrežu za širokopojasni pristup Internetu. Mreža je izgrađena na ostrvima koja sačinjavaju arhipelag Pengu, koji se nalazi u Tajvanskom moreuzu na oko 60 km od zapadne obale Tajvana. Arhipelag je poznat po svojoj turističkoj, hotelskoj i zabavnoj ponudi i veoma je popularan među ljubiteljima jedrenja na dasci i kockanja.

Devedeset tri hiljade stanovnika arhipelaga imaju mogućnost da po ceni od oko 50 USD mesečno iznajme WiMax modem za svoje stone računare. Isto tako svi turisti koji posete arhipelag mogu po istoj ceni da iznajme WiMax karticu za svoje prenosive računare. Kompanija Tatung InfoComm je saopštila da će cene iznajmljivanja opreme nakon početnog perioda koji traje do 30. juna biti još niže.

Tajvan se poslednjih godina nalazi među zemljama koje su najviše napredovala na planu razvoja i uvođenja WiMax mreža i WiMax tehnologije, uopšte. Tamošnja vlada je ranije odobrila nekoliko licenci za uvođenje WiMax mreža domaćim kompanijama koje trenutno širom Tajvana grade tu vrstu mreža za širokopojasni pristup Internetu.

Osim toga, tajvanska vlada je pokrenula program M-Taiwan (Mobile Taiwan), u okviru koga će svi stanovnici ostrva dobiti bežični pristup Internetu, uključujući i stanovnike zabačenih planinskih oblasti u centralnom i istočnom delu ostrva, kao i stanovnike brojnih malih ostrva u Tajvanskom moreuzu. Pokrenuta je i obimna marketinška kampanja koja reklamira prednosti WiMax tehnologije u odnosu na Wi-Fi tehnologiju koja je na Tajvanu uvedena ranijih godina.

|Search:Find More About Pokrenuta prva WiMax mreža na Tajvanu|

[ad#ad-post1]