Prodavnica App Store prodala milijardu aplikacija za iPhone

Kompanija Apple saopštila je prošle nedelje da je u njenoj mrežnoj prodavnici App Store prodato milijardu aplikacija za iPhone.

Milijardita preuzeta aplikacija je Bump, koja omogućava razmenu informacija između dva iPhonea, a razvila ju je kompanija Bump Technologies. Aplikaciju je preuzeo 13-godišnji Konor Malkahi, iz Vestona u američkoj državi Konektikat, koji će kao nagradu dobiti poklon-karticu vrednu 10.000 dolara za kupovinu u mrežnoj prodavnici iTunes, plejer iPod Touch, uređaj Time Capsule i prenosivi računar MacBook Pro.

U katalogu prodavnice App Store trenutno se nalazi oko 35.000 aplikacija za popularne Appleove uređaje (kada je sredinom jula prošle godine otvorena, u katalogu prodavnice nalazilo se 500 aplikacija).

Osim što je zaslužna za dobar deo prihoda kompanije, prodavnica App Store služi i kao podsticaj brojnim programerima da u njoj predstave aplikacije koje su razvili. Popunjavanju kataloga prodavnice doprinele su i neke velike softverske kuće, kao što je primera radi kompanija Electronic Arts, koja je objavila neke od najpopularnijih igar za iPhone kao što su Tetris, Monopoly, Need For Speed, Tiger Woods PGA Tour itd.

|Search:Find More About Prodavnica App Store prodala milijardu aplikacija za iPhone|

[ad#ad-post1]

tnews