Nema najava o sudbini Viste nakon pojavljivanja Windowsa 7

Sada kada je skoro izvesno da će se novi Microsoftov operativni sistem Windows 7 pojaviti do kraja ove godine, korisnici Windows Viste se pitaju kakva će biti sudbina te verzije operativnog sistema. Ali, predstavnici Microsofta još uvek ne žele da otkriju šta će biti sa Vistom.

Prilikom objavljivanja prethodnih verzija Windowsa, Microsoft je određivao prelazni period u kome su bile dostupne obe verzije operativnog sistema, kako bi korisnici (posebno u velikim kompanijama) lakše prešli sa stare na novu verziju. Ovog puta, međutim, situacija je drugačija.

Odluka o dužini “života” Windows Viste još uvek nije doneta, tako da čak i pojedini visoki rukovodioci MicrosOfta izjavljuju da nije izvesno da li će proizvođači računara moći nakon pojavljivanja Windowsa 7 da na svojim novim računarima instaliraju Windows Vistu. Po nekim, još uvek nepotvrđenim, najavama, Microsoft će u aprilu 2012. godine prestati da podržava sve verzije Viste.

Microsoft je krajem aprila počeo da isporučuje probnu verziju Windowsa 7 pod nazivom RC (release candidate, kandidat za objavljivanje). Kompanija je svojevremeno saopštila da će se Windows 7 pojaviti tri godine nakon Windows Viste (koja je objavljena u januaru 2007. što se uklapa u hronologiju objavljivanja nove verzije operativnog sistema svake treće godine u proseku – jedini izuzetak predstavlja upravo Vista), međutim pojedini analitičari smatraju da će se Windows 7 pojaviti u septembru ili oktobru ove godine.

Oko Windows Viste postoje brojne kontroverze. Microsoft je polagao velike nade u tu verziju operativnog sistema, međutim korisnici su do sada izneli brojne zamerke, posebno na njene bezbednosne opcije. To je i bio razlog da brojne kompanije odluče da “preskoče” Windows Vistu i sačekaju pojavljivanje Windowsa 7, kako bi ga instalirali na svojim računarima.

|Search:Find More About Nema najava o sudbini Viste nakon pojavljivanja Windowsa 7|

[ad#ad-post1]