Microsoft objavio minimalne sistemske zahteve za Windows 7

Ranija nagađanja da će Windows 7 u hardverskom smislu biti “lakši” od Windows Viste, konačno su dobila i zvaničnu potvrdu – Microsoft je početkom ove nedelje objavio minimalne sistemske zahteve koje treba da ispuni računar na kome treba da bude instaliran Windows 7.

Korisnici koji budu želeli da instaliraju Windows 7, kada se on pojavi (najverovatnije) krajem ove ili početkom naredne godine, moraće da imaju računar sa procesorom na 1 GHz ili bržim, sa najmanje 1 GB radne memorije, 16 GB prostora na čvrstom disku, grafičkom karticom sa najmanje 128 MB memorije i podrškom za DirectX 9 i DVD-R/W optičkim uređajem. Oni koji se odluče za 64-bitnu verziju operativnog sistema moraće da imaju 2 GB radne memorije i 20 GB prostora na čvrstom disku (uz iste ostale zahteve).

S obzirom na to da će Windows 7 imati neke nove napredne karakteristike, kao što su Windows Virtual PC i Windows XP Mode, koje omogućavaju da se na jednom računaru konfigurišu različita Windows okruženja (uključujući mogućnost paralelnog postojanja Windowsa 7 i Windowsa XP), Microsoft je preporučio korisnicima da računar ima 2 GB radne memorije, dodatnih 15 GB prostora na čvrstom disku i procesor koji podržava Intelov ili AMD-ov standard za hardversku virtuelizaciju (Intel-VT, odnosno AMD-V).

U Microsoftovom saopštenju se navodi da će Windows 7 bez problema raditi na većini Internet računara koji su danas dostupni na tržištu, i navodi konfiguracija na kojoj je instalirana jedna od probnih verzija Windowsa 7. Iako se, doduše, radi o stonom računaru, Windows 7 je prema tvrdnjama kompanije “savršeno” radio na računaru sa procesorom Celeron na 466 MHz, 512 MB radne memorije i čvrstim diskom kapaciteta 20 GB.

|Search:Find More About Microsoft objavio minimalne sistemske zahteve za Windows 7|

[ad#ad-post1]