Apple preuzima kompaniju Electronics Arts?

Najnovije glasine iz svetskog ekonomskog i finansijskog središta, njujorškog Vol Strita, govore da bi Apple uskoro mogao preuzeti jednog od najpoznatijih proizvođača računarskih igara i zabavnog softvera, kompaniju Electronic Arts (EA).

Prve informacije o mogućoj kupovini pojavile su se na Web lokaciji The Street, na kojoj se objavljuju vesti sa Vol Strita. U vestima je objavljeno da Apple razmatra kupovinu kompanije EA, izdavača nekih od najpopularnijih računarskih igara, kao što su Mirror’s Edge, serijali Need For Speed i Madden NFL i druge. Na te vesti se nadovezao britanski časopis Edge Magazine koji je objavio da je nekoliko poznatih IT profesionalaca nedavno pristupilo Appleovom ogranku za razvoj i proizvodnju iPoda. Radi se o Ričardu Taveršamu, nekadašnjem rukovodiocu Microsoftovog odeljenja za razvoj konzole Xbox, Bobu Drebinu, tvorcu grafičkog procesora za Nintendovu konzolu GameCube i Marku Papermasteru, dizajneru IBM-ovih čipova.

Appleovo interesovanje za industriju računarske zabave i angažovanje poznatih stručnjaka iz te oblasti ne predstavljaju nikakvo iznenađenje. Velika popularnost Appleovih plejera iz serije iPod i mobilnog telefona iPhone, kao i brojne nove aplikacije koje se takoreći svakodnevno pojavljuju, naveli su brojne analitičare da iznesu pretpostavke da će se i Apple uključiti u konkurenciju na tržištu mobilnih uređaja namenjenih igranju.

Ipak, nije sasvim izvesno da će Apple početi sa preuzimanjem kompanija iz oblasti računarske zabave. Pojedini analitičari koji sumnjaju da će se Apple odlučiti na takve korake, navode da bi kupovina kompanije Electronics Arts verovatno bila vredna čitavih šest milijardi dolara.

|Search:Find More About Apple preuzima kompaniju Electronics Arts?|

[ad#ad-post1]