Micro Focus kupuje Borland Software

Kompanija Micro Focus International objavila je sredinom prošle nedelje da će svoj spektar alatki za osiguravanje kvaliteta softvera ojačati tako što će kupiti dve firme.

Micro Focus International će za 75 miliona dolara kupiti kompaniju Borland Software, koja razvija alatke za upravljanje životnim ciklusom aplikacija, a za 80 miliona poslovnu jedinicu kompanije Compuware za testiranje aplikacija i automatizovanje kvaliteta softvera.

Borland je trenutno samo senka nekadašnje kompanije, jedne od najstarijih softverskih kompanija u oblasti poslovnog softvera za personalne računare, osnovane 1981. Njen najuspešniji preiod je bio krajem osamdesetih godina prošlog veka zahvaljujući DOS aplikaciji Sidekick i razvojnoj alatki Turbo Pascal. U maju prošle godine Borland je za 30 miliona dolara prodao kompaniji Embarcadero Technologies svoje odeljenje Codegear koje je prozvodilo alatku za razvoj softvera JBuilder, a u januaru ga je napustio izvršni direktor Tod Nilsen koji je otišao na mesto izvršnog direktora u kompaniji Vmware. Prošle godine Borland je prijavio neto gubitak od 216 miliona dolara.

Micro Focus je britanska kompanija koja razvija softver za modernizaciju aplikacija i upravljanje preduzećima. Kompanija od ovih kupovina očekuje povećanje svog udela na tržištu automatizovanog obezbeđivanja kvaliteta softvera, za koje se procenjuje da vredi više od dve milijarde dolara godišnje.

Očekuje se da će sve potrebne procedure oko kupovine Compuwarea biti okončane do kraja juna, a Borlanda do kraja ovog tromesečja ili početkom sledećeg.

|Search:Find More About Micro Focus kupuje Borland Software|

[ad#ad-post1]