U COMTRADE TEHNOLOŠKOM CENTRU SVEČANO OTVORENA IT MANIFESTACIJA FABRIKA ZNANJA

Predsednik Vlade republike Srbije Mirko Cvetković otvorio je u ComTrade tehnološkom centru IT manifestaciju „Fabrika znanja“, koja se održava od 11.-15. maja u organizaciji naše kompanije. Premijer Cvetković je otvarajući ovu petodnevnu manifestaciju o informacionim tehnologijama, izjavio da će Vlada Srbije uprkos krizi nastaviti da ulaže u informacione tehnologije kako bi stvorila uslove za profesionalni razvoj mladih i obrazovanih ljudi.

Video izjavu možete pogledati ovde http://www.live-e.tv/video-prilog/etv-11-05-2009/comtrade-fabrika-znanja-premijer-mirko-cvetkovi%C4%87

Fabrika Znanja je edukativno-poslovna IT manifestacija, a kompanija ComTrade Group kao organizator tog događaja, prikazuje domaćoj javnosti u Srbiji potencijale novih tehnologija i poslovnih rešenja. Fabrika znanja okuplja najtalentovanije osnovce, srednjoškolce, studente, poslovne partnere, privrednike i poslovnu elitu, i veliki broj gostiju iz sveta nauke, gde će biti demonstrirana visoko sofisticirana softverska rešenja, kao i rešenja iz oblasti robotike.

Veselin Jevrosimović, predsednik ComTrade Group ukazao je na to, da je ova manifestacija svojevrsni odgovor na pitanje kako stručnjaci naše kompanije vide Srbiju u 21. veku, kao modernu , visokotehnološku državu sa jasno definisanim ciljem i prioritetima, i sa informatikom kao infrastrikturnom delatnošću. Predstavljajući koncept “Fabrika Znanja”, želimo da pošaljemo poziv svim interesnim grupama da udruže svoje snage na kreiranju okruženja koje stimuliše rast IT industrije i efikasniju primenu IT rešenja i usluga, istakao je Jevrosimović. Potencijala i resurse imamo, jer znanje i ljudi predstavljaju kapital čija vrednost ne može da opadne, zaključio je predsednik kompanije ComTrade Group.

Video izjavu možete pogledati ovde http://www.live-e.tv/dogadjaji/comtrade-fabrika-znanja

Sve aktivnosti Fabrike znanja, organizovane su ComTrade tehnološkom centru, na Novom Beogradu (Savski Nasip 7), a zgrada je praktično pretvorena u pravi dvospratni demonstracioni centar, uz veliki broj izloženih računara na kojima se posetiocima prezentuju aktuelni projekati koje razvijamo za potrebe velikih domaćih i svetskih klijenata kao što su HP, YAHOO, Vodafone, Walt Disney i drugi.

Ne manje važan je edukativni aspekt manifestacije, jer tokom prva dva dana okuplja stotine najboljih učenika osnovnih i srednjih škola iz Beograda, Niša, Novog Sada, Lipljana, Kosovske Vitine Kosova Polja, Novog Brda, Kosovske Kamenice. Za sve uzraste dakle, osnovce, srednjoškolce i studente tehničkih i IT fakulteta, organizovana su edukativna IT predavanja, posete automatizovanoj proizvodnoj liniji računara, izložba robotike, kvizovi znanja a pobednike očekuju nagrade kao i mogućnost stipendiranja, prakse i zapošljavanja u našoj kompaniji. Cij je da đaci i studenti osete realno radno okruženje, kao i da steknu predstavu kako izgleda biti IT profesionalac u velikoj kompaniji. Poslednjeg dana Fabrike Znanja 15.maja će se održati i finalno proglašenje pobednika na takmičenju za najbolje mrežno ili mobilno rešenje „Right Click 2009“, uz nagrade za najperspektivnije ideje koje pošalju učesnici mlađi od 26 godina.

Tokom trajanja „Fabrike znanja“, potpisani je Ugovor o donaciji humanitarnoj organizaciji „Naša Srbija“, kao i Ugovori o poslovno tehničkoj saradnji sa Računarskom i Matematičkom gimnazijom iz Beograda, Fakultetom informacionih tehnologija Beograd, Računarskim fakultetom Beograd i Fakultetom tehničkih nauka Novi Sad. Kompanija ComTrade i ubuduće će pomagati obrazovnim institucijama i da postane nastavno naučna baza škola i fakulteta, u cilju obuke i selekcije svojih budućih kadrova. Školama i fakultetima se pruža mogućnost da efikasnije organizuje stručnu praksu i uključe svoje đake i studente osnovnih i poslediplomskih studija u realizaciju realnih projekata, čime će značajno uticati na podizanje stručnog potencijala svojih đaka i studenata.

Sreda je dan kada će biti najviše reči o metodama uspešnog poslovanja u IT distribuciji, kroz mnoge diskusije I panele, predstavnici ComTrade ce klijentima pružiti korisne savete kako da na najbolji način uspešno prevaziđu teškoće koje nosi finansijska kriza. Tokom poslednja dva dana manifestacije program manifestacije je posvećen projektima u javnom sektoru i integrisanim poslovnim rešenjima u koje ComTrade Group trenutno ulaže najveću količinu materijalnih resursa i ljudskih potencijala. Biće predstavljeni naši projekti: Informacioni sistem Vlade Republike Srbije, Informacioni sistemi u primarnom I sekundarnom zdravstvu, povezivanje Agencije za Privredne Registre sa poreskom upravom, i projekat kontrole deviznog poslovanja za Ministarstvo finansija.

Detaljnu agendu svih pet dana možete pogledati na www.comtrade.com/fabrikaznanja-agenda/

Predstavljajući koncept “Fabrika Znanja”, želimo da pošaljemo poziv svim interesnim grupama da udruže svoje snage na kreiranju okruženja koje stimuliše rast IT industrije i efikasniju primenu IT rešenja i usluga. Fabrika Znanja je jedinstven IT događaj u Srbiji po svojoj orijentaciji na pozicioniranje novih tehnologija kao ključnih alata za proširivanje znanja, kompetencija i unapređenje poslovanja. Predavanjima i prezentacijama će prisustvovati odabrani gosti i predstavnici elektronskih i štampanih medija, dok je skup otvoren i za posetioce koji će imati priliku da kupe ComTrade računare uz popust od 10%. Između zakazanih aktivnosti, gosti će imati priliku da se bolje upoznaju sa svojim domaćinima u neformalnom razgovoru.

Naša kompanija planira da ovu manifestaciju učini tradicionalnom i tako podrži rad mnogih pojedinaca i organizacija koje rade na promociji informacionih tehnologija u Srbiji.

Pregled dana Fabrike znanja možete pogledati ovde http://www.live-e.tv/video-prilog/etv-11-05-2009/comtrade-fabrika-znanja-pregled-prvog-dana

|Search:Find More About U COMTRADE TEHNOLOŠKOM CENTRU SVEČANO OTVORENA IT MANIFESTACIJA FABRIKA ZNANJA|

[ad#ad-post1]