Vodafone otvara prodavnicu aplikacija za mobilne uređaje

Britanski operater mobilne telefonije, kompanija Vodafone, saopštila je da će uskoro otvoriti Internet prodavnicu u kojoj će se prodavati aplikacije za mobilne telefone i druge mobilne uređaje.

Kao i u slučaju drugih sličnih prodavnica, u Vodafoneovoj prodavnici će se prodavati aplikacije koje razvijaju velike softverske kompanije, ali i brojni nezavisni programeri. U saopštenju se navodi da će se u katalogu prodavnice nalaziti aplikacije namenjene korisnicima Vodafoneove mreže, bez obzira na mobilnu platformu koju pretplatnik kompanije koristi.

Tržište aplikacija za mobilne telefone i uređaje u poslednje vreme beleži značajan rast. Veliki svetski operateri mobilne telefonije, ali i proizvođači mobilnih uređaja, vide mrežne prodavnice aplikacija ne samo kao način za ostvarivanje dodatne zarade, već i kao mogućnost za privlačenje novih kupaca ili pretplatnika. Svoje prodavnice već imaju kompanije Apple, Nokia, Palm i Research In Motion, a najavljeno je otvaranje još nekoliko sličnih prodavnica.

Vodafone je jedan od najvećih svetskih operatera mobilne telefonije; prema objavljenim podacima kompanija je krajem prošle godine širom sveta imala oko 290 miliona pretplatnika svoje mreže mobilne telefonije.

|Search:Find More About Vodafone otvara prodavnicu aplikacija za mobilne uređaje|

[ad#ad-post1]