Prva Intel Nehalem radna stanica stiže iz DESK-a

Zahvaljujući svom statusu „Intel Premier Provider“, članstvu u „Intel Enabled Server Acceleration Alliance“ i dugogodišnjem partnerstvu sa Intelom, preduzeće DESK iz Beograda je prvi domaći server integrator koji je predstavio svoju radnu stanicu baziranu na Intel Xeon Procesorima poslednje generacije, zasnovanim na Intel Nehalem mikroarhitekturi.

U pitanju je radna stanica bazirana na Intel S5520SC matičnoj ploči, optimizovanoj za vrhunske performase u radu sa grafički zahtevnim aplikacijama i dva Quad-Core Intel Xeon Procesora X5550, koje karakteriše brzina od 2.53GHz, 8MB L3 keš memorije i čitav niz novih tehologija implemetiranih u Nehalem microarkitekturu, kao što su Intel Intelligent Power Technology, Intel Turbo Boost Technology, Intel Hyper-Threading Technology, Intel Virtualization Technology, 3-channel DDR3 kontroler integrisan u procesor i Intel QuickPath Interconnect do 6.GT/s…

Ovaj računar je spakovan u vrhunsko aluminijumsko kućište koje potpisuje Cooler Master, a koje će obezbediti optimlano hladjenje, a kao grafički podsistem je u ovom slučaju odabrana trenutno najbrža single-GPU grafička karta bazirana na ATI Radeon HD 4890 čipsetu. Sama ploča poseduje dva PCI Express 2.0 x 16 slota, pa je moguće dodavati i druge grafičke podsisteme u single ili crossfire modu.

Ovaj računar je namenjen pre svega korisnicima čiji posao zahteva veliku procesorsku moć i snažan grafički podsistem, i kao takav, pronaći će svoju primenu u najzahtevnijim oblastima rada kao što su grafički dizajn, priprema TV programa, kompjuterska animacija i specijalni efekti, CAD projektovanje, medicina, finansije, upravljanje trgovanjem na berzi i sl.

Ovaj model istovremeno predstavlja i najavu za novu, petu generaciju DESK servera, koja će biti predstavljena u toku juna meseca.

Specifikacija:

· Matična ploča Intel S5520SC
· CPU 2 x Intel Xeon X5550
· Kućište Cooler Master ATCS 840
· Napajanje Cooler Master 1000W
· Memorija 3 x Kingston DDR3 2GB/1333MHz
· Grafička karta Asus HD4890
· HDD 2 x 300GB Western Digital VelociRaptor
· Optički uređaj LG GGC-H20L BluRay |Search:Find More About Prva Intel Nehalem radna stanica stiže iz DESK-a| [ad#ad-post1]