Zaštita dece na Internetu

Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije pokrenulo je kampanju za zaštitu dece od zloupotreba na Internetu, a u sklopu akcije otvorena je i Web lokacija www.kliknibezbedno.rs.

Ministarka Jasna Matić izjavila je da je cilj ove kampanje da upozori decu, roditelje i nastavnike, na to kakve sve opasnosti mogu da vrebaju na Internetu. “Na lokaciji postoje odvojene sekcije za decu, roditelje i nastavnike. Deca mogu da vide šta je to što treba da rade kada su na Internetu, a šta nikada ne bi smeli da urade, dok roditelji mogu da se upoznaju sa osnovnim pojmovima o Internetu.”, objasnila je ministarka Jasna Matić.

“Kampanja obuhvata posete velikom broju gradova u Srbiji i prezentaciju pred oko više stotina dece, uz deljenje promotivnih materijala, brošura za decu, a svako dete dobiće i po jednu brošuru koju će odneti kući svojim roditeljima. U brošurama namenjenim roditeljima, objašnjeno je koji su problemi sa kojim mogu njihova deca da se sretnu na Internt i na koje pojave treba da obrate pažnju. Pokrenuli smo i lokaciju gde se nalaze sve ove o čemu pričamo, a koji će se stalno ažurirati. Na lokaciji roditelji i deca mogu da postavljaju pitanja o svemu što ih interesuje na ovu temu.”, izjavila je ministarka za telekomunikacije Jasna Matić, gostujući u vestima televizije B92.

|Search:Find More About Zaštita dece na Internetu|

[ad#ad-post1]