Bosch proširuje poslovne aktivnosti u Srbiji

Predstavnici kompanije Bosch u Srbiji, danas su izneli podatke o svom poslovanju u prethodnoj godini. Bosch je u prošloj godini povećao prodaju svojih proizvoda na srpskom tržištu za 3,5 posto i ostvario prihod od 24 miliona evra.

Tokom 2008. godine broj zaposlenih u Bosch grupi u Srbiji povećao se sa 27 na 39 zaposlenih, a kompanija se preselila u novu zgradu u poslovnom delu Novog Beograda. Osnovana je i nova kompanija – BSH kućni aparati Srbija, koje su osnovale kompanije Bosch i Siemens, svaka sa po 50 posto udela.

„Bez obzira na svetsku ekonomsku krizu i recesiju koja je usledila od prvog kvartala, u 2009. godini očekujemo dalji rast prodaje. Verujemo da će inovativna snaga naših proizvoda umanjiti negativne posledice recesije.“, izjavio je Tomas Bejer, generalni direktor Boscha za region Adria, prilikom objavljivanja rezultata poslovanja Bosch grupe u Srbiji u 2008. godini.

Generalni direktor Boscha za Srbiju, Jovanka Jovanović, smatra da će Bosch preuzimanje kompanija Beissbarth, Sicam, dela grupe Morse i kompanije Holger Christiansen steći još bolju poziciju na tržištu: „Udružili smo se sa vodećim firmama za dijagnostiku, kočione sisteme i auto elektriku, čime smo zaokružili ponudu za auto servise“.

U 2008. godini Bosch je u Srbiji otvorio novo odeljenje u okviru Automotive Aftermarket. Ovo je tek četvrti takav centar u svetu, pored Kalsruea, Sao Paolo i Singapura. Ovo odeljenje će u toku 2009. zaposliti i dvanaest novih saradnika. Bosch Security Sistems, odeljenje za sigurnosne sistem, ostvarilo je uspeh u prošloj godini implementacijom sigurnosnih rešenja u srpskom parlamentu, saobraćajno tunelu u Beogradu i mnogim poslovnim i stambenim kompleksima. Bosch je u prošloj godini otvorio, prvi u Srbiji, jedinstveni savremeno opremljeni trening centar za celokupan proizvodni program.

Kompanija Bosch u Srbiji, već drugu godinu obezbeđuje finansijska sredstva za edukacione radionice u Centru za integraciju mladih, za mlade ljude koji nemaju mogućnost odrastanja u normalnim uslovima.

|Search:Find More About Bosch proširuje poslovne aktivnosti u Srbiji|

[ad#ad-post1]