Karavan „e-dukacij@“ posetio OŠ „Veselin Masleša“

Karavan „e-dukacij@!”, nastavio je da obilazi gradove širom Srbije i nakon posete osnovnim školama „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru, „Nada Matić“ u Užicu kao i gimnaziji „Miodrag Milovanović – Lune“ u Užicu, 13. maja je stigao u osnovnu školu „Veselin Masleša“ na Voždovcu.

Zahvaljujući kompaniji Eunet, postojeća Internet učionica ove škole dopunjena je sa osam računara, a Telekom Srbija pobrinuo se za uvođenje besplatnog i brzog Internet priključka.

„Saradnja Telekoma Srbija i Euneta na projektu „e-dukacij@“ je dobar primer kako kompanije iz IT sektora mogu delovati udruženo u akcijama koje su od širokog društvenog značaja. Telekom Srbija je do sada uveo Internet u oko 970 škola i poklonio sto računara“, rekla je Milica Amidžić, direktor sektora za PR Telekoma Srbija.

Milica Mirić, direktorka OŠ „Veselin Masleša“, zahvalila se Telekomu Srbija i kompaniji Eunet i istakla da su zahvaljujući njihovoj pomoći đaci dobili sjajnu priliku da se informatički opismene.

„Kompanija EUnet već godinama prepoznaje značaj ulaganja u znanje i infrastrukturu koja treba da osavremeni obrazovni proces u Srbiji. Stvaranje modernog, informacionog društva mora pre svega početi od dece i zato se Eunet trudi da učestvovanjem u akcijama ovog tipa doprinese boljoj budućnosti naše dece. U svojim dosadašnjim akcijama ‚EUnet za 5‛ mnogim srednjim školama u Srbiji poklonili smo preko 100 ADSL veza, a kroz EUnet College običavamo nastavno osoblje kako se koristi Internet“, rekao je Milan Miličić, direktor marketinga i prodaje kompanije Eunet.

Projekat uvođenja Interneta kojim su obuhvaćene sve osnovne i srednje škole na teritoriji Republike Srbije pokrenut je decembra 2008. Pokrenuli su ga Telekom Srbija i Ministarstvo prosvete s ciljem da se podstakne obrazovanje i poboljša informatička pismenost dece i omladine u Srbiji.

|Search:Find More About Karavan „e-dukacij@“ posetio OŠ „Veselin Masleša“|

[ad#ad-post1]

tnews