SAVREMENA UMETNOST UZ TELENOROV PRIPEJD PAKET

15. maj 2009 – Na omotu Telenorovog pripejd paketa „Tako lako“ od sada se nalaze reprodukcije murala oslikanih u gradovima širom Srbije u okviru projekta Telenor fondacije „Pokreni grad“. Korisnici će moći da izaberu paket sa muralom iz svog grada ili neki od preostalih devet. Na ovaj način Telenor proširuje inicijativu oživljavanja umetničke scene širom Srbije i decentralizacije kulturne produkcije.

Paket „Tako lako“ namenjen je Telenorovim korisnicima koji podjednako razgovaraju u svim nacionalnim mrežama. Cena minuta svakog poziva je ista, dok je svaki treći minut razgovora za korisnike ovog paketa besplatan. Cena SMS poruka je, takođe, ista prema svim mobilnim mrežama.

Projekat „Pokreni grad“ nastao je kao podrška odluci Ministarstva za lokalnu samoupravu da veća mesta u Srbiji dobiju zvanične statuse gradova. Muralima je do sada ulepšano 14 novoosnovanih gradova, a njihovi stanovnici će na omotima pripejd paketa moći da vide kako izgledaju i murali u ostalim gradovima. Na omotima se nalaze reprodukcije murala iz Zrenjanina, umetnice Ane Kraš, Loznice, umetnika Stefna Ikonića, Kraljeva, umetničke grupe Krš, Leskovca, Miloša Nušića, Novog Pazara, Igora Oršolića, Subotice, Igora Stangliczkog, Šapca, Aleksandra Dimitrijevića, Pančeva, Siniše Ilića i Vranja, Aleksandre Petković.

„Oslikavanje murala je pokrenulo gradove širom Srbije, a likovna umetnost postala deo svakodnevice njihovih stanovnika. Nadamo se da će, postavljanjem reprodukcija na omot jednog od najprodavanijih pripejd paketa, dela mladih savremenih umetnika postati bliska građanima širom zemlje“, kaže Ana Krstić, menadžer Telenor fondacije.

Projekat „Pokreni grad“ se nastavlja zahvaljujući saradnji Telenor fondacije i nevladine organizacije KIOSK, tako da će murale dobiti gradovi Sombor, Požarevac, Valjevo, Zaječar i Novi Pazar.

Telenor fondacija, osnovana u martu 2007. godine, podržava projekte iz oblasti kulture, umetnosti, brige o mladima, pomoći ugroženim društvenim grupama, a ovo je prvi put da se deo osnovnog poslovanja kompanije na ovaj način uključi u ostvarenje društveno odgovornih ciljeva.

|Search:Find More About SAVREMENA UMETNOST UZ TELENOROV PRIPEJD PAKET|

[ad#ad-post1]

tnews