Frost & Sullivan nagrađuje kompaniju MasterCard kao lidera na globalnom tržištu beskontaktnog plaćanja

Purčejs, Njujork, 15. maj, 2009. godine – Kompanija MasterCard Worldwide je danas objavila da je primila nagradu konsultantske kuće Frost & Sullivan za Najbolju kompaniju godine za svoje MasterCard® proizvode sa ugrađenom PayPass tehnologijom za beskontaktno plaćanje. Poznata po inovacijama i superiornosti na tržištu beskontaktnog plaćanja, kompanija je dobila nagradu zbog svog razvoja poslovanja, konkurentske strategije, zadovoljstva klijenata i liderstva.

Ka lider na tržištu beskontaktnog plaćanja, kompanija MasterCard je lansirala bezbroj rešenja za beskontaktno plaćanje platnim karticama širom sveta koja su zasnovana na detaljnim istraživanjima krajnjih korisnika i aktivnostima odeljenja za istraživanje i razvoj. Dobro razumevanje korisnika kartica i iskustva trgovaca su omogućili kompaniji MasterCard da drugim kompanijama koje posluju na tržištu beskontaktnog plaćanja da jasne smernice za razoj i inovacije. Zaključno sa prvim kvartalom 2009. godine skoro 55 miliona uređaja i kartica sa PayPass tehnologijom se koristi na više od 146 hiljada prodajnih mesta širom sveta, te je jasno da kompanija MasterCard značajno utiče na to kako će potrošači plaćati širom sveta i omogućava jednostavne, brze i bezbedne transakcije.

“Tržište beskontaktnog plaćanja se razvija što je u velikoj meri zasluga truda i inovativnog pristupa kompanije MasterCard,” kaže Šajem Krišnan iz konsultantske kuće Frost & Sullivan. Saradnja sa parterima širom sveta je pomogla kompaniji MasterCard da odigrala ključnu ulogu u unpređenju tržišta i učvrstila je lidersku poziciju i superiornost ove kompanije.”

„Čast nam je da primimo ovu nagradu kao potvrdu našeg liderstva na tržištu beskontaktnog plaćanja gde pružamo sigurne i vredne inovacije našim parterima i time im omogućavamo da uspešno posluju,“ izjavila je Ketlin Konforti, globalni menadžer za PayPass tehnologiju u kompaniji MasterCard Worldwide. „Kada su u pitanju naši planovi za budućnost, ostajemo posvećeni daljem razvoju beskontaktnog plaćanja i pružanju zamene za keš potrošačima i nove i inovativne načine plaćanja, koristeći na primer priveske za ključeve i mobilne telefone.“ Nastavljamo da proširujemo mrežu prihvatanja uređaja i kartica sa PayPass tehnologijom na nova tržišta širom sveta, ali i na nove lokacije kao što su automati za hranu i javni prevoz.

PayPass tehnologija širom sveta

Circle K prihvata MasterCard PayPass:

Kompanija MasterCard je objavila da će Circle K, jedan od najpopularnijih i najuspešnijih maloprodajnih lanaca u Severnoj Americi, početi da prihvata MasterCard PayPass u odabranim prodavnicama širom Sjedinjenih Američkih Država.

Barclaycard pretvara beskontaktno plaćanje u realnost za preko milion potrošača u Velikoj Britaniji:

Postoji preko milion Barclaycard kreditnih kartica sa MasterCard PayPass brendom u Velikoj Britaniji. Pored toga, Barclaycard i Orange su najavili strateško partnerstvo kako bi omogućili klijentima korišćenje mobilnih telefona za plaćanje roba i usluga u maloprodajnim objektima putem tehnologije beskontaktnog plaćanja jednostavnim približavanjem svog telefona terminalu. Ciljna grupa predstavlja broj od 28 miliona potrošača u Velikoj Britaniji. MasterCard će obezbediti uslove za izvršenja ovih transakcija.

Uspešni probni period beskontaktnog plaćanja se završio u Kanadi:

MaserCard je takođe sarađivao sa kompanijom Bell Mobility na uvođenju mobilnih telefona sa ugrađenom PayPass tehnologijom koji su namenjeni pretplatnicima kompanije Bell Mobility. Saradnja je objavljena sredinom 2008. godine i obuhvatala je vremenski ograničen probni period. Tokom probnog perioda, pretplatnici su bili u mogućnosti da bezbedno kupuju pomoću telefona na bilo kojoj lokaciji u Kanadi koja prihvata PayPass.

MasterCard i globalni lider u maloprodaji Carrefour lansirali su PASS MasterCard:

Personalizacija usluga, fleksibilnost u korišćenju, i najnovije iz kartičarske industrije, uključujući i MasterCard PayPass Tap & Go tehnologiju beskontaktnog plaćanja, sjedinjeni su u ovom novom kartičarskom programu specijalno dizajniranom za Carrefour mušterije. Kao dodatak, kartica se može koristiti i kao obična kreditna ili debitna kartica tako da potrošači mogu da odluče kako će platiti na samom kraju kupovine.

Delta City i Banca Intesa su lansilali Maestro PayPass gift card u Srbiji:

Delta City i Banca Intesa su u saradnji sa MasterCardom počeli prodaju Gift kartica, prvih dopunjivih poklon kartica u zemlji koje imaju ugrađenu najsavremeniju beskontaktnu Maestro PayPass tehnologiju. Kartica je dostupna svim punoletnim građanima na info pultu u Delta City-ju, kao i u 40 ekspozitura Banca Intesa širom Srbije.

MasterCard PayPass popularan na stadionima:

U novembru 2008. godine, Baden-Württembergische Bank (BW-Bank) i VfB Stuttgart lansirali su platnu karticu za navijače koja se može koristiti na Mercedes-Benz stadionu u Nemačkoj. Ova kartica omogućava navijačima da obavljaju transakcije kako na stadionu tako i van i da ne gube vreme dok gledaju svoj omiljeni tim.

MasterCard najavljuje upotrebu TaiwanMoney kartice u brzom prevozu u gradu Kaošing:

MasterCard je u saradnji sa gradskom vladom Kaošinga i kompanijom Rapid Transit najavio de će se kartica TaiwanMoney – prva kartica u svetu sa dva interfejsa za kontaktno i beskontaktno plaćanje prevoza i drugih svakodnevnih troškova – sada zvanično koristiti u javnom prevozu u gradu Kaošing.

|Search:Find More About Frost & Sullivan nagrađuje kompaniju MasterCard kao lidera na globalnom tržištu beskontaktnog plaćanja|

[ad#ad-post1]