HP predstavlja liniju prenosivih računara HP ProBook, kombinaciju poslovne funkcionalnosti i stila

BEOGRAD, 9. jun 2009. – Kompanija HP predstavlja novi brend pristupačnih prenosivih računara, koji se iz velike ponude sličnih rešenja izdvajaju po kombinaciji poslovne funkcionalnosti i elegantnog dizajna.

HP ProBook serija se pridružuje nagrađivanoj HP EliteBook seriji čime je kompanija napravila najsvestraniju ponudu poslovnih prenosivih računara na tržištu. Dizajn nove HP ProBook serije inspirisan je minimalizmom – kućište računara predstavlja kombinaciju mat i sjajnih površina, a karakteriše ga nedostatak nepotrebnih detalja, odnosno prefinjen i “čist” izgled.

Nova HP ProBook serija prenosivih računara dostupna je u nijansama tamno crvene (merlo) i crne (klavir crna). Pored toga ima jedinstvenu tastaturu, a sa ovom serijom dobijate i niz HP profesionalnih inovacija koje su ranije bile dostupne samo kod skupljih modela. Sve to omogućava da HP ProBook serija korisnicima ponudi optimalnu kombinaciju poslovnih funkcija i upotrebne vrednosti.

“Izvanrednu HP ProBook s-seriju odlikuje izuzetan dizajn i agresivna cenovna politika, što će privući korisnike iz segmenta malih i srednjih preduzeća”, rekao je Šarl Sniman, potpredsednik HP-ove grupe za personalne sisteme u EMEA regionu. “Međutim, dobar izgled ili niska cena nisu jedino što odlikuje te računare. HP ProBook nudi pravi odnos funkcija i profesionalnih inovacija, što omogućava izuzetno korisničko iskustvo.”

Standardna serija (“s” serija) novih HP ProBook modela zasniva se na tehnologiji izrade koja ne koristi živu, a odlikuju je široki ekrani visoke definicije (HD), dijagonale 15,6 i 17,3 inča sa LED pozadinskim osvetljenjem.

Inovativan raspored stvara efekat otvorene i prostrane tastature, a sami tasteri su izdignuti iznad površine. Upotrebljivost je ista kao kod stonih tastatura, a izdignuti tasteri smanjuju mogućnost upadanja prašine i prljavštine, tako da se ova tastatura mnogo lakše čisti i održava u odnosu na uobičajene tastature na prenosivim računarima.

Pojedini HP ProBook modeli koriste najnovije načine bežičnog povezivanja pomoću rešenja HP Mobile Broadband. Ugrađena tehnologija Gobi firme Qualcomm omogućava da HP prenosivi računari preko jednog modula, HP un2400, podržavaju povezivanje sa više mobilnih širokopojasnih mrežnih tehnologija i mobilnih operatora. To povećava mogućnosti rada u romingu i daje veći izbor i fleksibilnost u biranju mobilnog ISP paketa.

Pored ponude Microsoft Windows operatvnih sistema, pojedini modeli iz HP-ove ProBook s-serije dolaze sa unapred instaliranim rešenjem Novell SuSE Linux Enterprise Desktop 11. SuSE Linux je operativni sistem otvorenog koda (open source) koji se lako koristi, a korisnicima odmah pruža očekivane funkcije i povezivost.

HP profesionalne inovacije koje dolaze sa s-serijom računara HP ProBook uključuju softver HP QuickLook 2 koji jednostavnim pritiskom tastera pruža pristup elektronskoj pošti, rokovniku, spisku obaveza i adresaru u roku od samo nekoliko sekundi. Funkcija HP SpareKey rešava problem zaboravljanja šifre pomoću tri unapred definisana pitanja koja služe za ličnu identifikaciju i direktan ulazak u sistem. Kako biste dodatno zaštitili podatke, tu je i File Sanitizer for HP Protect Tools koji trajno briše pojedine fajlove, foldere i lične podatke sa računara, što znači da korisnik može reciklirati uređaj bez bojazni da su na njemu ostali bilo kakvi poslovni i lični podaci.

Računari iz standardne serije HP ProBook napravljeni su tako da se mogu lako reciklirati, čime se smanjuje uticaj na životno okruženje. Osim toga, štetne supstance se redukuju ili potpuno uklanjaju uz korišćenje manje resursa i uz manju potrošnju energije.

Ceo HP ProBook portfolio poseduje Electronic Products Environmental Assessment Tool (EPEAT) Silver rejting, a kvalifikovan je i za ENERGY STAR oznaku vezanu za uštedu energije. Modeli HP ProBook sa operativnim sistemom Microsoft Windows imaju i mogućnost upravljanja energetskom potrošnjom, pa se računar automatski prebacuje u režim rada na energetskom minimumu nakon definisanog perioda neaktivnosti. Adapteri koji štede energiju HP Smart AC Adapters omogućavaju da računari automatski prilagođavaju potrošnju struje po potrebi. Pored toga, više od 90 odsto (po masi) HP-ovih prenosivih računara može se reciklirati ili ponovo upotrebiti (ne idu na otpad).

Unošenje stila u svakodnevno poslovanje

Standardna serija računara HP ProBook uključuje sledeće proizvode:

HP ProBook 4510s i HP ProBook 4515s – Imaju HD ekran dijagonale 15,6 inča sa LED pozadinskim osvetljenjem i odnosom stranica 16:9. Korisnici se mogu odlučiti i za opcionalnu mogućnost povezivosti HP Mobile Broadband sa ugrađenom Gobi tehnologijom i opcionalni integrisani Bluetooth modul, a standardno ovi računari dolaze sa Wi-Fi bežičnim modulom što zaokružuje mogućnosti bežičnog povezivanja. Ovi računari imaju i integrisanu numeričku tastaturu, a u njih su ugrađeni Intel (4510s) odnosno AMD (4515s) procesori, te diskretna ili UMA grafika, kako bi se zadovoljili visoki zahtevi za performansama i povezivanjem.

HP ProBook 4710s – Ima HD+ ekran dijagonale 17,3 inča sa LED pozadinskim osvetljenjem. Radi se o najvećem ekranu u ovoj seriji. Za upotrebu u grafički zahtevnijim okruženjima ovaj računar je opremljen grafičkom karticom ATI Mobility Radeon HD 4330 sa do 512 megabajta GDDR2 video memorije. Koristi i najnovije Intel Core 2 Duo procesore, a moguće ga je nadograditi integrisanim Bluetooth modulom. Ovaj računar ima HDMI port za povezivanje sa HD ekranima i integrisanu numeričku tastaturu.

HP USB 2.0 doking stanica je dodatak kompatibilan sa računarima HP ProBook s-serije. Samo jedan potez dovoljan je da računar bude povezan sa tastaturom, mišem, monitorom, štampačem i drugim perifernim uređajima. Preko doking stanice korisnici mogu doći do audio i video sadržaja i ostvariti mrežnu povezivost, i istovremeno koristiti do četiri uređaja povezana preko USB-a.

Cene i dostupnost

Očekivane maloprodajne cene kreću se od 380 evra (bez PDV-a). U Srbiji će nova s-serija biti dostupna krajem juna. Merlo crvena boja dostupna je samo na modelu 4510s i trebalo bi da se pojavi u avgustu. HP USB 2.0 doking stanica je već dostupna po ceni od 94 evra (bez PDV-a).

|Search:Find More About HP predstavlja liniju prenosivih računara HP ProBook, kombinaciju poslovne funkcionalnosti i stila|

[ad#ad-post1]