Stigao Safari 4

Apple je u ponedeljak objavio Safari 4, sledeću verziju svog čitača Weba i to u varijantama za Mac OS X i Windows. Unapređeni program isporučivaće se i sa novim operativnim sistemom Snow Leopard kad se on pojavi u septembru.

Safari 4 je bio na raspolaganju kao javna beta verzija još od februara. U to vreme unapređenja su obuhvatala brži osnovni motor čitača nazvan Nitro; funkciju Top Sites koja je korisnicima davala vizuelni prikaz često posećivanih strana; Full History Search za pronalaženje naslova, Web adresa i teksta nedavno posećenih strana; Cover Flow prikaz za prebiranje po obeleživačima i poboljšano korišćenje strana s jezičkom.

Najnovija verzija sadrži poboljšanja u pogledu brzine i navodno je brža od Internet Explorera 8, Firefoxa 3 i Googleovog Chromea 2. Safari 4 je čak sedam puta brži od Microsoftovog Internet Explorera, tvrdi Apple.

Pored toga Safari 4 je otporniji na „zaglavljivanje“ koje su najčešće izazivali instalirani dodaci. Od sada kad se neki dodatni modul „zaglavi“ oštetiće se samo deo strane koji je njime obuhvaćen, dok će ostatak čitača raditi i dalje.

Safari 4 se može preuzeti ovde http://www.apple.com/safari/

|Search:Find More About Stigao Safari 4|

[ad#ad-post1]